موانع نظام سلامت در دستیابی به رژیم غذایی سالم در ایران
مقاله "موانع نظام سلامت در دستیابی به رژیم غذایی سالم در ایران" در مجله "پلاس وان" منتشر شد.

عنوان فارسی مطالعه:
موانع نظام سلامت در دستیابی به رژیم غذایی سالم در ایران
عنوان انگلیسی مطالعه:
The health system barriers to a healthy diet in Iran
چکیده
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقدمه:
کاهش مصرف کالری، نمک، شکر و چربی به عنوان راهکار طلایی برای کاهش چاقی و بیماریهای قلبی عروقی (CVDs) مرتبط با رژیم غذایی ناسالم در نظر گرفته میشود. این مطالعه با هدف بررسی موانع نظام سلامت در دستیابی به رژیم غذایی سالم در ایران انجام شد.
روش شناسی:
این یک تحلیل کیفی سیاستهای سلامت است. ما دادهها را از طریق 30 مصاحبه نیمه ساختار یافته، رو در رو با کارشناسان شناسایی شده به طور هدفمند، از جمله سیاستگذاران، مدیران سطح بالا و ذینفعان مرتبط جمعآوری کردیم. تمام مصاحبهها بهطور کامل رونویسی و با استفاده از تحلیل محتوای کیفی، تسهیل شده توسط نرمافزار MAXQDA 11، تحلیل شدند.
یافته ها:
ما شش دسته مانع را شناسایی کردیم: مشکلات ساختاری در وزارت بهداشت و آموزش پزشکی (MoHME)، مانند شورای عالی سلامت و امنیت غذایی (SCHFS)؛ سرپرستی ناکافی MoHME در زمینه بهداشت عمومی، عمر کوتاه معاونت امور اجتماعی در MoHME و تأثیر احتمالی آن بر مجمع بهداشت ملی؛ برچسبگذاری ناکارآمد چراغ راهنمایی برای غذاها؛ فقدان سیاستها و دستورالعملهای کافی برای نظارت بر رستورانها و فست فودها و سیاستهای تشویقی ناکافی برای صنعت غذا.
نتیجه گیری:
در راستای برنامه اقدام جهانی سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در سال 2015، ایران نقشه راه خود را برای پیشگیری و کنترل NCDs، یعنی برخی مداخلات تغذیهای، تعریف کرد. با این حال، ذینفعان مختلف از جمله MoHME و بخشهای دیگر نیاز دارند تا مجموعهای از مداخلات را برای تغییر رویکرد مردم در مورد انتخاب غذا ارائه دهند تا بتوانند مصرف غذاهای حاوی نمک، چربی و شکر بیش از حد را کاهش دهند.
ارسال نظر