17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

اهمیت به سلامت و برقراری امکان دسترسی همگان به خدمات سلامت مناسب از جمله اهداف جمهوری اسلامی ایران است. گواه این مدعا متن قانون اساسی کشور می باشد که در بندهای مختلف بر لزوم تامین سلامت آحاد جامعه تاکید نموده است. بدون شک تأمین این خدمات نیازمند وجود منابع کافی انسانی, تجهیزاتی, دارویی و مالی می‌باشد. اما آنچه که حایز اهمیت است توجه به محدودیت منابع نظام سلامت می‌باشد؛ این محدودیت مختص کشورهای با درآمد کم و متوسط نمی‌باشد و کشورهای با درآمد بالا نیز همواره به دنبال راه‌هایی برای استفاده بهینه از منابع موجود خود می‌باشند.
 
امروزه مدیران نظام‌های سلامت که برای ارتقای سلامت جوامع در تمامی کشورهای جهان فعالیت می‌کنند اذعان کرده‌اند که آنجه که بیش از همه وضعیت سلامت را در کشورهای درحال توسعه تهدید می‌کند، مشکلاتی است که در مدیریت منابع وجود دارد؛ لذا این مسئله ضرورت استفاده کارآمدتر از منابع موجود از طریق به‌کارگیری الگوهای مناسب تخصیص منابع و افزایش کارایی خدمات در سازمان‌های بهداشتی و درمانی را نمایان می‌کند. این موضوع در کشور ما که در طول چندین دهه با تحریم‌های ناعادلانه مواجه بوده‌ایم دارای اهمیت مضاعف می‌باشد. علاوه‌بر این بالارفتن سن جمعیت و بیماری‌های مزمن و غیرواگیر عامل دیگری است که بر اتخاذ تصمیم‌های چالش‌برانگیز و اعمال اصلاح در روند جاری آمور نظام سلامت تاکید می‌نماید.
 ازاین‌رو یکی از دغدغه‌های اصلی سیاستگذاران و مدیران نظام سلامت در سال‌های اخیر تدوین و اجرای اصلاحاتی جهت کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی در فرایندها و خدمات سلامت بوده است. بدیهی است تبیین وضعیت کارایی نظام سلامت بر اساس یک چارچوب مفهومی نظام‌مند و مبتنی بر شواهد علمی و تجربیات جهانی, می‌تواند سیاست‌گذاران سلامت را در طراحی نظام سلامتی کارآمد. اثربخش و با مدیریتی صحیح و اصولی باری دهد و مدیران را در راستای درک نقاط قوت و ضعف نظام سلامت و به‌کارگیری سیاست‌هایی جهت ممانعت از اتخاذ تصمیم‌های غیرعلمی و غیرکاربردی و جلوگیری از اتلاف منابع ارزشمند بخش سلامت کمک کند.
 
کتاب حاضر که گزارش نهایی مطالعه ملی سنجش کارایی نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران که توسط مرکز تحقیقات عدالت در سلامت دانشگاه و با مشارکت اندیشمندان و پژوهشگران بی‌شماری از سراسر کشور اجرا شده استT به بررسی علل و عوامل ناکارایی در نظام سلامت کشور پرداخته و راهکارهای اجرائی مبتنی بر شواهدی را جهت ارتقاء کارایی در نظام سلامت ارائه نموده است. امید است کاربست توصیه‌های ارائه شده در این کتاب به بهبود عملکرد نظام سلامت کشور و غلبه بر چالش‌هایی که با همه‌گیری کووید ‎19‏ دوچندان شده‌اند، کمک نماید.

علاقه مندان به مطالعه کتاب می توانند از طریق لینک زیر فایل را دریافت نمایند.

 

عنوان کتاب:

سنجش میزان کارایی نظام سلامت: بررسی علل و عوامل ناکارایی در نظام سلامت کشور و ارائه راهکارهای اجرائی (مروری بر روششناسی و مهمترین یافته ها)

نویسندگان: دکتر علیرضا اولیایی منش، دکتر امیرحسین تکیان، دکتر عفت محمدی

سایر نویسندگان به ترتیب فصول: دکتر فرهاد حسین زاده لطفی، دکتر سیدرضا مجدزاده، دکتر حمید شرفی، دکتر حسن یوسف زاده، دکتر لیلا حسینی، محمدمهدی کیانی، دکتر الهام احسانی، دکتر حانیه سادات سجادی، زهرا گودرزی، هادی آقازاده کهنه شهری، دکتر علی امروزنژاد، دکتر محبوبه پارساییان، کبری شریف کاظمی، دکتر مرتضی صادقی، دکتر مهدی مهدوی، دکتر علی اکبر فضائلی، دکتر سمیه نوری حکمت، دکتر علی اکبر حق دوست، دکتر رضا دهنویه، دکتر فرهاد حبیبی، دکتر محمدرضا مبینی زاده، دکتر ابراهیم جعفری پویان، سهیلا دمیری، دکتر رجبعلی درودی، عبدالرضا موسوی، طاهره شریفی

تدوین: مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

تعداد صفحات: 378

حجم فایل: 16.2 مگابایت

تاریخ انتشار: پاییز 1400

برای مشاهده و دریافت فایل کتاب کلیک کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه