17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1402/07/26 - 20:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 29
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نقش تکنولوژی های نوین در نابرابری های سلامت؛ مروری بر وضعیت در بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، دیابت و سوء تغذیه

دید همه جانبه به این اثرات فناوری در قالب عدالت در سلامت در مجموع جامعه تاثیرات فناوری های نوین را بر کاهش یا افزایش عدالت در سلامت نشان خواهد داد. بر این اساس این مطالعه در قالب چهار مطالعه مروری در حوزه های بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، دیابت و سوء تغذیه به مرور اثرات فناوری های سلامت بر عدالت درسلامت (نابرابری، دسترسی و..) خواهد پرداخت.

عنوان فارسی طرح:

نقش تکنولوژی های نوین در نابرابری های سلامت؛ مروری بر وضعیت در بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، دیابت و سوء تغذیه

عنوان انگلیسی طرح:

The role of new technologies in improving health inequities; An overview of cardiovascular diseases, cancers diabetes, and malnutrition

 

فناوری سلامت توسط سازمان جهانی سلامت به عنوان «کاربرد دانش و مهارت‌های سازمان‌یافته در قالب دستگاه‌ها، داروها، واکسن‌ها، رویه‌ها و سیستم‌های توسعه‌یافته برای حل مشکل سلامت و بهبود کیفیت زندگی» تعریف شده است. این فناوری ها میتوانند تاثیرات مثبتی بر وضعیت سلامت افراد داشته باشند. مطالعات نشان داده‌اند که پذیرش ناهماهنگ فناوری‌های جدید در سیستم‌های سلامت یک تمایز اجتماعی-اقتصادی در دسترسی به مراقبت‌های سلامت ایجاد کرده است. در حوزه بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، دیابت و سوء تغذیه این فناوری ها می توانند نقشی تعیین کننده وضعیت دسترسی و وضعیت سلامت افراد داشته باشند. دید همه جانبه به این اثرات فناوری در قالب عدالت در سلامت در مجموع جامعه تاثیرات فناوری های نوین را بر کاهش یا افزایش عدالت در سلامت نشان خواهد داد. بر این اساس این مطالعه در قالب چهار مطالعه مروری در حوزه های بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، دیابت و سوء تغذیه به مرور اثرات فناوری های سلامت بر عدالت درسلامت (نابرابری، دسترسی و..) خواهد پرداخت.

خلاصه روش اجرا و شیوه های تحلیل

برای ۴ حوزه مورد بررسی از روش مرور دامنه استفاده خواهد شد.
مرور دامنه یا Scoping Review، یک روش ساختارمند برای جستجو و انتخاب مطالعات است که در آن، محدوده موضوعی پژوهش به صورت دقیق تعریف شده و مطالعات مرتبط با آن شناسایی می‌شوند. این روش شامل پنج مرحله است:

۱. تعریف سوال پژوهشی
۲. جستجوی منابع اطلاعاتی
۳. انتخاب مطالعات مناسب
۴. استخراج داده‌ها و تحلیل آن‌ها
۵. گزارش دهی
با استفاده از این روش، محدوده موضوعی پژوهش به صورت دقیق تعریف شده و مطالعات مرتبط با آن شناسایی می‌شوند. این روش به علت ساختارمند بودن و کاهش احتمال خطای انسانی، در بسیاری از پژوهش‌های سلامت کاربرد دارد.
  • کد خبر : 272955

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه