17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

از زمان تأسیس خود در سال 1948، سازمان جهانی بهداشت (WHO) مدافع قدرتمند برابری در سلامت بوده و تلاش کرده است که بالاترین استانداردهای قابل دستیابی در سلامت را به‌عنوان حقی بنیادین برای هر فرد ترویج کند. برابری در سلامت همچنان به‌عنوان یکی از مأموریت‌ها و وظایف اصلی این سازمان باقی مانده است. کاهش و حذف نابرابری‌های سلامت، کلید دستیابی به اهداف توسعه پایدار مرتبط با سلامت (SDGs) و تعهد به "هیچ‌کس نباید جا بماند" است. این شامل هدف سوم توسعه پایدار، یعنی تضمین زندگی سالم و ترویج رفاه برای همه در تمامی سنین، و هدف دهم توسعه پایدار، یعنی کاهش نابرابری‌ها درون و بین کشورها می‌شود.

برنامه چهاردهم عمومی کاری سازمان جهانی بهداشت، که در سال 2024 توسط کشورهای عضو در مجمع جهانی بهداشت تصویب شد، هدف دارد تا از کشورها در ترویج، ارائه و حفاظت از سلامت و رفاه مردمشان حمایت کند. این برنامه اذعان می‌کند که نیاز به "تمرکز استثنایی بر بهبود چشمگیر برابری در سلامت و پوشش خدمات مراقبتی و دسترسی" وجود دارد. کار WHO برای پیشبرد عدالت در سلامت، بر علم استوار است و از بهترین شواهد موجود برای درک، اطلاع‌رسانی و بهبود اقدامات بهداشت عمومی استفاده می‌کند. پیشبرد تعهدات برای ارتقای برابری در سلامت مستلزم سیستم‌های پایش قوی نابرابری در سلامت است.

کتاب پایش نابرابری در سلامت: استفاده از داده‌ها برای پیشبرد عدالت در سلامت یک ابزار کلیدی و مکمل در مجموعه منابع و ابزارهای WHO برای ظرفیت‌سازی در پایش نابرابری‌های سلامت است. این کتاب چندین دهه تحقیق را ترکیب کرده و مفاهیم بنیادی و پیشرفت‌های نوظهور را به‌روزرسانی کرده است.

چند جنبه از این کتاب برجسته است:

  1. ابتدا، این کتاب به کاربرد پایش نابرابری سلامت در زمینه‌ها و محیط‌های مختلف می‌پردازد. خوانندگان به بررسی پایش نابرابری‌های سلامت در زمینه‌های اضطراری، جمعیت‌های پناهنده و مهاجر، مناطق روستایی و دورافتاده، و کشورهای با درآمد بالا و پایین خواهند پرداخت. کتاب همچنین به موضوعاتی مانند عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت، هزینه‌های سلامت، تغییرات اقلیمی، شهرنشینی و موارد دیگر می‌پردازد.

  2. دوم، این کتاب محتوای فنی گسترده‌ای درباره منابع داده و معیارهای خلاصه برای پایش نابرابری‌ها ارائه می‌دهد. همچنین فصل‌هایی آینده‌نگر شامل منابع و روش‌های نوظهور دارد که اطلاعات ارزشمندی برای خوانندگانی با هر سطح مهارت و تجربه ارائه می‌کند.

  3. سوم، این کتاب فعالیت‌های پایش را در چشم‌انداز گسترده‌تری از تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد قرار می‌دهد. این کتاب اهمیت ادغام پایش نابرابری‌های سلامت در سیستم‌های اطلاعات سلامت و نحوه استفاده از یافته‌ها همراه با دیگر اشکال شواهد را شرح می‌دهد.

  4. چهارم، این کتاب برای طیف گسترده‌ای از خوانندگان قابل‌دسترسی است و می‌تواند به‌عنوان یک مرجع برای سال‌های آینده استفاده شود، زیرا ما به دنبال تسریع پیشرفت به‌سوی اهداف توسعه پایدار و آماده‌سازی برای دوران پس از این اهداف هستیم.

این کتاب یک مشارکت ارزشمند در زمینه پایش نابرابری‌های سلامت و در حرکت به‌سوی جهانی است که در آن سلامت یک حق برای همه باشد، نه یک امتیاز برای برخی.

برای دریافت این کتاب که با همکاری مرکز تحقیقات عدالت در سلامت منتشر شده است از لینک تعبیه شده در پایین این پست استفاده کنید.

 

عنوان کتاب: واژه نامه ارزیابی فناوری سلامت

ناشر: انتشارات شریف

ناظر و ویراستار علمی: تیم پایش نابرابری در سلامت سازمان جهانی بهداشت

تعداد صفحات: 425

حجم فایل: 10مگابایت

تاریخ انتشار: تابستان 1403

برای مشاهده و دریافت فایل کتاب کلیک کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه