17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1400/12/19 - 10:08
  • number of visits : 36
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

غربالگری نوزادان برای گالاکتوزمیا

https://doi.org/10.1002/14651858.CD012272.pub2

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

غربالگری نوزادان برای گالاکتوزمیا

عنوان انگلیسی مطالعه:

Newborn screening for galactosaemia

 

 

 

چکیده

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقدمه:

گالاکتوزمیا کلاسیک یک خطای مادرزادی متابولیسم اتوزومال مغلوب است که ناشی از کمبود آنزیم گالاکتوز-1-فسفات یوریلیل ترانسفراز است. این یک بیماری نادر و بالقوه کشنده است که به طور کلاسیک در هفته اول زندگی پس از شروع تغذیه شیر ظاهر می‌شود. نوزادان مبتلا ممکن است هر یک یا همه موارد زیر را نشان دهند: آب مروارید؛ نارسایی کبد حاد؛ زردی طولانی مدت؛ یا سپسیس اشریشیا کلی. پس از اینکه تشخیص مشکوک شد، تغذیه حاوی گالاکتوز باید بلافاصله متوقف شود و با یک فرمول مبتنی بر سویا جایگزین شود. اکثریت نوزادان بهبود می‌یابند، اما تعدادی زنده نخواهند ماند. علی‌رغم درمان، عوارض طولانی‌مدت گالاکتوزمیا وجود دارد، از جمله اختلالات یادگیری و ناباروری زنان. فرض شده است که گالاکتوزمیا می‌تواند در غربالگری نوزادان تشخیص داده شود و این امر از اختلال شدید کبدی و سپسیس فوری جلوگیری می‌کند.

اهداف:

ارزیابی این موضوع که آیا شواهدی وجود دارد که غربالگری نوزادان برای گالاکتوزمیا باعث پیشگیری یا کاهش مرگ و میر و موربیدیته و بهبود نتایج بالینی در نوزادان مبتلا و کیفیت زندگی در کودکان بزرگتر می‌شود.

روش شناسی:

ما پایگاه داده‌های مطالعات تصادفی کنترل شده و مطالعات بالینی کنترل شده، منتشر شده یا منتشر نشده را در گروه آزمایش‌های فیبروز سیستیک و اختلالات ژنتیکی کوکرین جستجو کردیم که شامل مراجع شناسایی شده از جستجوهای پایگاه داده الکترونیکی، جستجوهای دستی از نشریات مرتبط و کتاب‌های خلاصه کنفرانس بود. همچنین پایگاه‌های ثبت آنلاین آزمایش‌ها و فهرست منابع مقالات و بررسی‌های مرتبط را جستجو کردیم.

یافته ها:

هیچ مطالعه‌ای در مورد غربالگری نوزادان برای گالاکتوزمیا یافت نشد.

نتیجه گیری:

ما نتوانستیم هیچ مطالعه واجد شرایطی برای گنجاندن در این مرور شناسایی کنیم و بنابراین امکان نتیجه‌گیری بر اساس مطالعات تصادفی کنترل شده وجود ندارد. با این حال، ما از مطالعات کنترل نشده‌ای که از اثربخشی غربالگری نوزادان برای گالاکتوزمیا حمایت می‌کنند آگاه هستیم. تعدادی بررسی و تحلیل اقتصادی از ادبیات غیر آزمایشی وجود دارد که نشان می‌دهد غربالگری مناسب است.

جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید

  • Article_DOI :
  • نویسندگان : بهاره یزدی زاده,مجتبی نوحی,روح الله لک,مجید داوری,رویا کلیشادی
  • گروه خبر : کارشناس مقالات,مقاله
  • کد خبر : 277643

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه