19 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1399/12/12 - 10:27
  • number of visits : 32
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ارزیابی اقتصادی سیستم پایش از راه دور بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲

 {faces}

 

عنوان فارسی مطالعه:

ارزیابی اقتصادی سیستم پایش از راه دور بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲

عنوان انگلیسی مطالعه:

Economic Evaluation of Remote Patient Monitoring System in Patients With Type 2 Diabetes

 

چکیده مطالعه:


مقدمه:

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن است که هزینه‌های سنگینی بر سیستم‌های مراقبت بهداشتی تحمیل می‌کند. این بیماری اکنون چهارمین علت اصلی مراجعه به پزشکان در جوامع غربی و هفتمین علت مرگ و میر در ایالات متحده است. طبق پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۰۳۰ تعداد افراد مبتلا به دیابت به ۴۳۸ میلیون نفر خواهد رسید. در ایران، ۹.۳ درصد از مردم به دیابت مبتلا هستند و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ این میزان به ۱۳.۱ درصد برسد. این مطالعه به بررسی ارزیابی اقتصادی سیستم پایش از راه دور در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و مقایسه آن با درمان معمول دیابت می‌پردازد. پایش از راه دور، موانع فاصله را به‌طور مجازی از بین می‌برد و اطلاعات بیماران را در مناطق شهری و روستایی به‌طور مداوم نظارت می‌کند.

روش مطالعه:

این مطالعه از نوع ارزیابی اقتصادی است که با استفاده از هزینه‌های تمام‌شده پایش از راه دور بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و درمان معمول، نسبت هزینه-اثربخشی افزایشی (ICER) محاسبه و تحلیل حساسیت یک‌طرفه و چند‌گانه با استفاده از متغیرهای کلیدی مانند جمعیت و آیتم‌های هزینه‌ای انجام شد. در این مطالعه فناوری پایش از راه دور بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ با درمان معمول مقایسه شد.

یافته‌ها:

نتایج نشان داد که در مدل پایه، سیستم پایش از راه دور بیماران دیابتی در مقایسه با درمان معمول دیابت نوع ۲، به عنوان یک فناوری مؤثرتر و مقرون به صرفه‌تر شناخته شده است. تحلیل حساسیت دوجانبه نشان داد که نتایج مطالعه از نظر متغیرهای هزینه و جمعیت نیز ثابت هستند و در تمامی موارد در نمودار نسبت هزینه-اثربخشی در ربع دوم (فناوری مؤثرتر و مقرون به صرفه‌تر) قرار گرفتند و نسبت به درمان معمول غالب بودند.

نتیجه‌گیری:

سیستم پایش از راه دور بیماران دیابتی نسبت به درمان معمول دیابت نوع ۲ یک جایگزین غالب است. شواهد بیشتری در مورد تجربه طولانی‌مدت پایش از راه دور برای مطالعات آینده مورد نیاز است. نتایج نشان داد که مداخلات پایش از راه دور دیابت نوع ۲ نقش موثری در کاهش HbA1c دارند که ممکن است مبنای تصمیم‌گیری سیاست‌گذاران برای بومی‌سازی این فناوری باشد.

جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
  • Article_DOI : https://doi.org/10.21203/rs.3.rs-132385/v1
  • نویسندگان : علیرضا اولیایی منش,محمدرضا مبینی زاده,سحر صالحی,انسیه نسلی اصفهانی,حسین ریاضی,علیرضا مهدوی هزاوه,مهدی آزادبخت,الهه باوندپور,مریم جمالی
  • گروه خبر : کارشناس مقالات,مقاله
  • کد خبر : 281613

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه