کاربرد آزمایشهای انتخاب گسسته برای برآورد ارزش زندگی: پروتکل مطالعه ملی در ایران
مقاله "کاربرد آزمایشهای انتخاب گسسته برای برآورد ارزش زندگی: پروتکل مطالعه ملی در ایران" در مجله "کارآیی هزینه و تخصیص منابع BMC" منتشر شد.

عنوان فارسی مطالعه:
کاربرد آزمایشهای انتخاب گسسته برای برآورد ارزش زندگی: پروتکل مطالعه ملی در ایران
عنوان انگلیسی مطالعه:
Application of Discrete Choice Experiments to Estimate Value of Life: A National Study Protocol in Iran
چکیده مطالعه:
مقدمه:
نگرانیهای جهانی در مورد بار سنگین بیماریهای غیرواگیر و آسیبها از دیدگاه سلامت عمومی و اقتصادی وجود دارد. پژوهش ما بر کاهش خطرات مرگومیر ناشی از بیماریهای غیرواگیر (NCDIs) و ترجیحات شهروندان درباره برنامههای بهداشتی برای کاهش مرگ زودرس ناشی از NCDIs متمرکز است. دولتها و مقامات بهداشتی برای اولویتبندی منافع شهروندان به شواهد و اطلاعات معتبر نیاز دارند. یکی از شواهد مهم برای توجیه منابع هزینهشده در مقابله با NCDIs، ارزشی است که از مداخلات پیشگیری و کنترل این بیماریها حاصل میشود. این مفهوم معمولاً به عنوان "ارزش آماری زندگی" (VSL) شناخته میشود، یعنی ارزش مالی که افراد به تغییرات در سطح خطرات تهدیدکننده حیات اختصاص میدهند. تا آنجا که ما میدانیم، این مطالعه برای اولین بار ارزش آماری زندگی را برای مداخلات انتخابشده در زمینه پیشگیری و کنترل NCDIs در سطوح ملی و زیرملی در ایران برآورد خواهد کرد. این مقاله توسعه پروتکل ملی از طریق روش آزمایشهای انتخاب گسسته (DCEs) را گزارش میدهد.
روش مطالعه:
مطالعه ما شامل چندین مرحله است: (الف) مرور منابع برای شناسایی ویژگیها و سطوح برنامههای پیشگیری و تمایل به پرداخت (WTP) برای کاهش خطرات مرگ ناشی از NCDIs؛ (ب) طراحی تجربی برای ارزیابی، اولویتبندی و نهایی کردن ویژگیها و سطوح شناساییشده؛ (ج) طراحی ابزار برای انجام مصاحبههای ساختاریافته حضوری با 3180 پاسخدهنده 18 تا 69 ساله در سراسر کشور؛ (د) تحلیل آماری برای برآورد نتایج از طریق مدل لاجیت چندنظمی ترکیبی (MMNL).
بحث:
ما انتظار داریم که یافتههای ما پایهای تجربی قوی برای ارزشگذاری تغییرات کوچک در خطرات مرگ منتخب ایجاد کند. این پژوهش زمینه را برای برآوردهای وسیعتر ارزش آماری زندگی در سایر بیماریهای غیرواگیر و دیگر علل اصلی مرگومیر در ایران و شاید سایر کشورهای با درآمد پایین و متوسط (LMICs) فراهم خواهد کرد.
جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
ارسال نظر