17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1401/01/15 - 10:00
  • number of visits : 28
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چرا مسائل سلامت افراد دارای ناتوانی در دستور کار سیاست‌گذاران قرار نمی‌گیرد؟: یک مطالعه کیفی از منظر سیاست‌گذاران

مقاله "چرا مسائل سلامت افراد دارای ناتوانی در دستور کار سیاست‌گذاران قرار نمی‌گیرد؟: یک مطالعه کیفی از منظر سیاست‌گذاران" در مجله "آرشیو توانبخشی" منتشر شد

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

چرا مسائل سلامت افراد دارای ناتوانی در دستور کار سیاست‌گذاران قرار نمی‌گیرد؟: یک مطالعه کیفی از منظر سیاست‌گذاران

عنوان انگلیسی مطالعه:

Disregarded Health Problems of People With Disabilities: A Qualitative Study of Policymakers’ Perspective

 

 

 

چکیده

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقدمه:

افراد دارای معلولیت، در مقایسه با جمعیت عمومی، بیشتر احتمال دارد که وضعیت سلامت ضعیف‌تری را تجربه کنند؛ با این حال، مسائل بهداشتی آنها از سوی سیاست‌گذاران توجه کافی دریافت نمی‌کند. این مقاله با هدف شناسایی عواملی که مانع از قرار گرفتن مشکلات بهداشتی افراد دارای معلولیت در دستور کار ملی ایران می‌شوند، انجام شد.

روش شناسی:

این تحقیق کیفی پدیدارشناختی در شهر تهران، ایران، از سپتامبر 2015 تا مارس 2017 انجام شد. ما 22 مصاحبه نیمه ساختار یافته رو در رو با سیاست‌گذاران مرتبط در سطح ملی انجام دادیم. روش نمونه‌گیری گلوله برفی برای شناسایی مصاحبه‌شوندگان اعمال شد. مصاحبه‌شوندگان آگاه و دارای تجربیات طولانی و ارزشمند در زمینه سیاست‌گذاری برای افراد دارای معلولیت بودند. سیاست‌گذاران از سازمان‌های عمومی، وزارتخانه‌ها، سازمان‌های غیر دولتی، مجلس شورای اسلامی، شهرداری تهران و سازمان‌های بیمه سلامت در این مطالعه شرکت کردند. ما از یک راهنمای مصاحبه در فرآیند جمع‌آوری داده‌ها استفاده کردیم که سوالات اصلی مطالعه را پوشش می‌داد. به طور متوسط، مصاحبه‌ها حدود 30 دقیقه تا 1.5 ساعت طول کشید. اعتبار مطالعه از طریق بررسی عضو ارزیابی شد. تحلیل تماتیک در سه مرحله برای شناسایی مفاهیم اصلی مطالعه انجام شد. در کدگذاری باز، شناسایی، نامگذاری و توصیف پدیده‌ها در متن انجام شد. پس از کدگذاری باز، کدها به چند زیرمجموعه گروه‌بندی شدند. سپس، مفهوم اصلی مطالعه با تدوین یک توصیف کلی از زیرمجموعه‌های تولید شده ایجاد شد. ما از MAXQDA برای تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آمده استفاده کردیم.

یافته ها:

ما سه دسته اصلی و 13 زیرمجموعه یافتیم. در دسته تأثیر، سه زیرمجموعه ایجاد شد؛ تأثیر کم در فرایند سیاست‌گذاری، عدم استقلال ساختاری، پست‌تر بودن موقعیت انجمن‌ها و سازمان‌های غیر دولتی برای سیاست‌گذاران و توانایی پایین در لابی‌گری و شبکه‌سازی. در دسته اقلیت، ما 6 زیرمجموعه شامل توجه بیشتر سیاست‌گذاران به مسائل بهداشتی عمومی، بی‌توجهی به نیازهای خاص گروه‌های اقلیت توسط سیاست‌گذاران سلامت، عدم جذابیت سیاست‌گذاران در مشکلات بهداشتی افراد دارای معلولیت، عدم وجود مزایای قابل توجه مالی و سیاسی برای سیاست‌گذاران، عدم آگاهی در مورد مسائل بهداشتی افراد دارای معلولیت و پایین‌تر بودن مسائل معلولیت برای سیاست‌گذاران یافتیم. در دسته عدم صدای یکپارچه، سه زیرمجموعه ایجاد شد، از جمله عدم ادغام بین افراد دارای معلولیت، بی‌توجهی به منافع شخصی و گروهی و عدم وجود شبکه‌های ارتباطی منسجم.

نتیجه گیری:

برای رفع نیازهای خود، ضروری است که نفوذ افراد دارای معلولیت، انجمن‌ها و سازمان رفاه در فرایند سیاست‌گذاری افزایش یابد. این امر را می‌توان با افزایش تعامل افراد مهم در حوزه معلولیت با سایر سیاست‌گذاران کلیدی در بخش‌های دیگر محقق کرد. برگزاری کمپین‌ها، مشارکت با افراد مشهور و مدیران باتجربه و تأثیرگذار و استفاده سیستماتیک از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ممکن است توجه سیاست‌گذاران را به اولویت‌بندی مسائل بهداشتی افراد دارای معلولیت بهبود بخشد.

جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید

  • Article_DOI : http://dx.doi.org/10.32598/rj.20.2.136
  • نویسندگان : رضا مجدزاده,امیرحسین تکیان,علی اکبری ساری,شاهین سلطانی,محمد کمالی,بهزاد کرمی متین
  • گروه خبر : کارشناس مقالات,مقاله
  • کد خبر : 276978

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه