چالشهای مرتبط با پیشگیری از قاچاق و تقلب کالاهای بهداشتی در ایران
مقاله "چالشهای مرتبط با پیشگیری از قاچاق و تقلب کالاهای بهداشتی در ایران" در مجله "سلامت عمومی BMC" منتشر شد

عنوان فارسی مطالعه:
چالشهای مرتبط با پیشگیری از قاچاق و تقلب کالاهای بهداشتی در ایران
عنوان انگلیسی مطالعه:
The challenges associated with the prevention of smuggling and counterfeiting health goods in Iran
چکیده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقدمه:
قاچاق کالاهای بهداشتی، با توجه به اهمیت و ماهیت حیاتی خدمات بهداشتی، باید توسط همه کشورها به طور قاطع مورد بررسی و کنترل قرار گیرد. این مسئله در کشورهای در حال توسعه با پیامدهای زیانبارتر، بهویژه گستردهتر است. بنابراین، این مقاله قصد دارد چالشهای پیشگیری از قاچاق کالاهای بهداشتی در ایران را شناسایی و تحلیل کند.
روش شناسی:
در این مطالعه کیفی، مصاحبههای نیمه ساختار یافته حضوری با 30 فرد کلیدی و ذینفعانی که بهطور هدفمند در زمینه تشخیص، پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای بهداشتی استخدام شده بودند، انجام شد. هر مصاحبه با استفاده از روشی استقرایی برای تولید کدها به صورت موضوعی تحلیل شد و سپس طبقهبندی و به صورت موضوعات اصلی و فرعی ارائه شد. نرمافزار Maxqda 11 در کدگذاری، تحلیل و مدیریت دادهها کمک کرد.
یافته ها:
سه موضوع اصلی به عنوان چالشهای پیشگیری از قاچاق در ایران در زمینه توسعه سیاست ضد قاچاق، از جمله دستههای سیاست و برنامه ناکارآمد و عدم دستیابی به دستور کار، اجرای سیاست؛ طبقهبندی شده به بازیگران، منابع و ابزارها و تضمین اجرا؛ و سرانجام نظارت و ارزیابی؛ از جمله روشها و رویهها و نقش ناظران، ظهور کرد.
نتیجه گیری:
پیشگیری از قاچاق کالاهای بهداشتی، یک عمل بسیار پیچیده، چالشبرانگیز و چند وجهی است. بنابراین، تقویت سیاستگذاری، چارچوبهای نظارتی و عملکردهای تسهیلگری در مورد قاچاق، جعل و فساد باید بهطور موازی ارتقا یابد.
ارسال نظر