ظرفیت بخش عمومی برای پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر در دوازده کشور با درآمد کم و متوسط براساس استانداردهای WHO-PEN: یک مرور سیستماتیک
مقاله "ظرفیت بخش عمومی برای پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر در دوازده کشور با درآمد کم و متوسط براساس استانداردهای WHO-PEN: یک مرور سیستماتیک" در مجله "بینشهای خدمات سلامت" منتشر شد.

عنوان فارسی مطالعه:
ظرفیت بخش عمومی برای پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر در دوازده کشور با درآمد کم و متوسط براساس استانداردهای WHO-PEN: یک مرور سیستماتیک
عنوان انگلیسی مطالعه:
Public Sector Capacity to Prevent and Control of Noncommunicable Diseases in Twelve Low- and Middle-Income Countries Based on WHO-PEN Standards: A Systematic Review
چکیده مطالعه:
مقدمه:
بیماریهای غیرواگیر (NCDs) مانند بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی مسئول 71 درصد مرگومیرهای جهانی هستند و بار این بیماریها به طور نامتناسبی در کشورهای با درآمد کم و متوسط (LMICs) افزایش یافته است. این مطالعه با هدف بررسی ظرفیت بخش عمومی در دوازده کشور LMIC براساس استانداردهای WHO-PEN برای پیشگیری و کنترل NCDs انجام شده است.
روش مطالعه:
این مرور سیستماتیک با جستجوی مقالات در پایگاههای PubMed، Scopus و Embase در ماه می 2020 و بر اساس استانداردهای PRISMA انجام شد. مطالعه شامل بررسی ظرفیت بخش عمومی برای فراهم کردن داروهای ضروری، تجهیزات پایه و آزمایشهای تشخیصی مورد نیاز برای کنترل NCDs براساس استانداردهای WHO-PEN بود. مجموعاً 5 مطالعه اصلی در 12 کشور بررسی شد و 304 مرکز سلامت عمومی مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها:
هیچکدام از کشورها نتوانستند به هدف بهینه سازمان جهانی بهداشت برای دسترسی به داروهای ضروری و تجهیزات پایه دست یابند. میانگین امتیاز آمادگی کشورها براساس WHO-PEN در حوزه داروهای ضروری بین 13.5 تا 51 درصد، در حوزه تجهیزات تشخیصی بین 0.0 تا 59.4 درصد و در حوزه تجهیزات پایه بین 29.2 تا 51.2 درصد متغیر بود.
نتیجهگیری:
این مطالعه نشان داد که در کشورهای مورد بررسی، شکافهای قابل توجهی در ظرفیت بخش عمومی برای پیشگیری و کنترل NCDs وجود دارد. این نتایج باید توجه سیاستگذاران ملی و بینالمللی را به افزایش تعهدات برای بهبود دسترسی به داروها و تجهیزات ضروری جلب کند.
جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
ارسال نظر