تعیین و اولویتبندی سیاستهای مبتنی بر شواهد برای کنترل چاقی کودکان در ایران: رویکرد ترکیبی دلفی و گفتگوی سیاستی
مقاله "تعیین و اولویتبندی سیاستهای مبتنی بر شواهد برای کنترل چاقی کودکان در ایران: رویکرد ترکیبی دلفی و گفتگوی سیاستی" در مجله "کودکان BMC" منتشر شد

عنوان فارسی مطالعه:
تعیین و اولویتبندی سیاستهای مبتنی بر شواهد برای کنترل چاقی کودکان در ایران: رویکرد ترکیبی دلفی و گفتگوی سیاستی
عنوان انگلیسی مطالعه:
Setting and prioritizing evidence-informed policies to control childhood obesity in Iran: a mixed Delphi and policy dialogue approach
چکیده
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقدمه:
شیوع چاقی کودکان (CO) و عوارض مرتبط با آن در ایران بالا و به طور هشدار دهندهای در حال افزایش است. این مطالعه از یک رویکرد ترکیبی دلفی و گفتگوی سیاستی برای بررسی و اولویتبندی گزینههای سیاستی برای کنترل چاقی کودکان در ایران استفاده کرد.
روش شناسی:
این مطالعه در سه مرحله دلفی به دنبال یک جلسه گفتگوی سیاستی سازماندهی شده است. این مطالعه از چارچوب همگرایی حمایت و رویکرد سیاستگذاری مبتنی بر شواهد برای افزایش احتمال بسته سیاستی عملی و قابل قبول استفاده کرد. اولین مرحله شامل مصاحبه با ۳۰ کارشناس و ذینفعان اصلی بود. بر اساس پاسخهای آنها و یک بررسی جامع ادبیات، فهرستی از گزینههای سیاستی احتمالی مؤثر برای مبارزه با CO در ایران تهیه شد. سپس، از پانلیستها خواسته شد تا هر گزینه سیاستی را با استفاده از یک مقیاس پنج نقطهای لیکرت در هفت ساختار امتیازدهی کنند. برای حداکثر کردن گسترش نظرات، پانلیستها به گونهای انتخاب شدند که سه دیدگاه را نمایندگی کنند: سیاستگذاران در سطوح مختلف، روسای سازمانهای مختلف که گزینههای بالقوه سیاستی را اجرا میکنند و دانشگاهیان. بیست و یک ذینفع برای بحث در مورد گزینههای سیاستی در یک بخش گفتگوی سیاستی دعوت شدند.
یافته ها:
ما ۲۷ گزینه سیاستی معرفی کردیم و از ذینفعان خواستیم تا آنها را با استفاده از هفت معیار در یک مقیاس پنج سطحی لیکرت رتبهبندی کنند. در مجموع، ۴۱ کارشناس در دور ۲ (نرخ پاسخ ۶۶.۲٪) و ۳۳ کارشناس در دور ۳ (نرخ پاسخ ۷۲٪) شرکت کردند. شرکتکنندگان معتقد بودند که مدارس سالم، ایجاد محیطهای سالم در مهدکودکها و سایر مراکز مراقبت از کودک، یارانهدهی به غذاهای سالم، آموزش سبک زندگی سالم در رسانههای جمعی و افزایش دسترسی به امکانات فعالیت فیزیکی مؤثرترین و عملیترین سیاستها در کنترل CO هستند. پس از گفتگوی سیاستی، مدرسه سالم همچنان اولویتدارترین سیاست بود. یک بسته سیاستی برای مبارزه با CO در ایران با مشارکت همه ذینفعان طراحی شد.
نتیجه گیری:
چارچوب همگرایی حمایت و رویکرد سیاستگذاری مبتنی بر شواهد برای تدوین یک بسته سیاستی برای مبارزه با CO، افزایش پذیرش و امکانپذیری بسته سیاستی توسعهیافته استفاده شد.
ارسال نظر