ترجیحات پزشکان برای کار در مناطق محروم: مروری سیستماتیک بر آزمایشهای انتخاب گسسته
مقاله "ترجیحات پزشکان برای کار در مناطق محروم: مروری سیستماتیک بر آزمایشهای انتخاب گسسته" در مجله "علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران" منتشر شد

عنوان فارسی مطالعه:
ترجیحات پزشکان برای کار در مناطق محروم: مروری سیستماتیک بر آزمایشهای انتخاب گسسته
عنوان انگلیسی مطالعه:
Physician preferences for working in deprived areas: a systematic review of discrete choice experiment
چکیده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقدمه:
کمبود پزشک در مناطق روستایی یک نگرانی جهانی است و اکثر کشورها با این چالش مواجهاند. بسیاری از ویژگیها بر ترجیحات پزشکان در انتخاب محل کار تأثیر میگذارند. هدف این مروری سیستماتیک، بررسی ویژگیهایی بود که در مطالعات آزمایش انتخاب گسسته گنجانده شده بودند و کدام یک از آنها بیشترین ارزش را برای پزشکان داشتند.
روش شناسی:
پایگاههای داده زیر جستجو شدند: PubMed، Embase و Web of Science Core Collection. مطالعات بیشتری از فهرست منابع مطالعات گنجانده شده و ادبیات خاکستری بازیابی شدند. مطالعاتی که از روشهای آزمایش انتخاب گسسته برای استخراج ترجیحات کار در مناطق محروم استفاده کردند، بر پزشکان یا دانشجویان پزشکی تمرکز داشتند و بین سالهای 2000 تا 2017 به زبان انگلیسی منتشر شدند، گنجانده شدند.
یافته ها:
جستجوی ادبیات 192 مطالعه را به دست آورد که از این تعداد 14 مطالعه معیارهای ورود را برآورده کردند. ویژگیها و سطوح ویژگیها با بررسی ادبیات و تحقیق کیفی شناسایی شدند. تعداد ویژگیها از پنج تا ده متغیر بود و بیشترین تعداد شش ویژگی بود. در اکثر مطالعات، حداکثر شانزده سناریوی مختلف به نمونههای مطالعه داده شد. ویژگی "حقوق یا درآمد" در پنجاه درصد مطالعات مهمترین بود و ویژگیهای مرتبط با "مطالعه و آموزش" در سطح بعدی قرار داشتند.
نتیجه گیری:
ویژگیهای مالی تنها ویژگیهای مهمی نیستند که پزشکان برای تصمیمگیری در مورد محل کار خود در نظر میگیرند، بلکه ویژگیهای غیرمالی دیگر نیز مهم هستند. پیشنهاد میشود که بر اساس شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر کشور، بسته تشویقی خاصی، شامل مجموعهای از مشوقهای مالی و غیرمالی، برای جذب پزشکان به مناطق محروم توسعه داده شود.
ارسال نظر