17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1402/04/26 - 09:37
  • number of visits : 32
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تحلیل سیاستی تولیت تغذیه برای پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر در ایران

مقاله "تحلیل سیاستی تولیت تغذیه برای پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر در ایران" در مجله "پژوهش در خدمات سلامت BMC" منتشر شد.

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

تحلیل سیاستی تولیت تغذیه برای پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر در ایران

عنوان انگلیسی مطالعه:

Policy analysis of nutrition stewardship for prevention and control of Non-communicable diseases in Iran

 

 

 

چکیده

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقدمه:

بیماری‌های غیرواگیر (NCDs) اصلی‌ترین علت مرگ هستند که منجر به بیش از 73% مرگ و 62% DALYs در سطح جهانی می‌شوند. از آنجا که رژیم غذایی ناسالم عامل خطر رفتاری اصلی NCDs است، در راستای برنامه اقدام ملی برای پیشگیری و کنترل NCD، این مطالعه مشکلات مربوط به سرپرستی تغذیه را برای کاهش بار NCDs در ایران بررسی کرد.

روش شناسی:

این یک مطالعه کیفی است. ما با 30 فرد کلیدی شناسایی شده به طور هدفمند، یعنی ذینفعان، سیاست‌گذاران و دانشگاهیان، از دسامبر 2018 تا آگوست 2019 مصاحبه کردیم. تمام مصاحبه‌ها ضبط و به‌طور کامل رونویسی شدند. ما داده‌ها را با استفاده از تحلیل محتوای کیفی تسهیل شده توسط نرم‌افزار MAXQDA 11 تحلیل کردیم.

یافته ها:

سیاست‌ها و قوانین فراوانی شناسایی شدند که بیشتر آنها اجرا نشده بودند یا جزئی اجرا شده بودند. با وجود برخی تلاش‌های قابل قبول، NCDs به نظر نمی‌رسد که اولویت اصلی مدیران سطح بالا و تصمیم‌گیرندگان باشند. علاوه بر این، نقش بازیگران غیر دولتی، مانند بخش خصوصی، در برنامه‌ریزی و مدیریت NCD حاشیه‌ای است. در حالی که دولت، مانند سازمان غذا و دارو (FDO)، بزرگترین بازیگر است. بدتر از آن، بسیاری از محصولات مضر در سراسر کشور تبلیغ و به راحتی توزیع می‌شوند.

نتیجه گیری:

دولت ایران با وجود تحریم‌های بسیاری و مشکلات اقتصادی مرتبط، نقشه راه قابل توجهی برای مبارزه با NCDs ایجاد کرده است. با این وجود، مداخلات بیشتری برای تقویت سرپرستی NCDs توسط ذینفعان مختلف مورد نیاز است. ما به دولت توصیه می‌کنیم تا اجرای سیاست‌ها و تبلیغ محصولات مضر را برای اولویت‌بندی پیشگیری و کنترل NCDs نظارت کند. علاوه بر این، ما از به‌کارگیری ظرفیت بازیگران غیر دولتی برای کاهش مصرف غذای ناسالم و بار NCDs در سراسر کشور حمایت می‌کنیم.

 

جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه