17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1400/12/18 - 10:14
  • number of visits : 53
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تحلیل ذینفعان سیاست بسته خدمات بیمه سلامت در ایران

مقاله "تحلیل ذینفعان سیاست بسته خدمات بیمه سلامت در ایران" در مجله "Health scope" منتشر شد

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

تحلیل ذینفعان سیاست بسته خدمات بیمه سلامت در ایران

عنوان انگلیسی مطالعه:

Stakeholders Analysis of Health Insurance Benefit Package Policy in Iran

 

 

 

چکیده

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقدمه:

تدوین کارایی هزینه بسته خدمات بیمه سلامت نیازمند سیاست‌گذاری مبتنی بر شواهد، با مدیریت کارآمد ذینفعان است. بنابراین، شناسایی ذینفعان و در نظر گرفتن ویژگی‌ها و منافع آن‌ها، همچنین موقعیت و قدرت بازیگران اصلی دخیل در سیاست‌ها ضروری به نظر می‌رسد. به همین منظور، این مطالعه با هدف تحلیل ذینفعان بسته خدمات بیمه سلامت در ایران برای مشخص کردن موقعیت آن‌ها در سیاست مورد ارزیابی انجام شد.

روش شناسی:

این مطالعه به صورت کیفی در سال‌های 2015 و 2016 انجام شد. داده‌ها از مصاحبه‌های نیمه ساختار یافته، تحلیل اسناد و مشارکت در جلسات تصمیم‌گیری شورای عالی بیمه سلامت جمع‌آوری شد تا ذینفعان و قدرت، وضعیت، منافع، فرصت‌ها و چالش‌های آن‌ها شناسایی شود. داده‌ها با روش تحلیل محتوا با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA تحلیل شد.

یافته ها:

در مجموع، 23 ذینفع شناسایی و در 6 گروه طبقه‌بندی شدند، از جمله سیاست‌گذاران، ارائه دهندگان خدمات، پرداخت‌کنندگان، تامین‌کنندگان دارو و تجهیزات، دریافت‌کنندگان خدمات و سایرین. شانزده ذینفع در سطح ملی، 3 ذینفع در سطح منطقه‌ای و 4 ذینفع در سطح محلی بودند، اما اکثر ذینفعان متعلق به بخش عمومی بودند. علاوه بر این، 78% ذینفعان از سیاست‌های بسته خدمات بیمه سلامت حمایت کردند و 48% قدرت متوسط داشتند. ذینفعان منافع مختلف و فرصت‌ها و چالش‌های متنوعی نسبت به بسته خدمات بیمه سلامت داشتند.

نتیجه گیری:

یافته‌ها نشان می‌دهند که چندین ذینفع به طور مستقیم و غیرمستقیم بر تدوین و اجرای سیاست‌های بسته خدمات بیمه سلامت تأثیر می‌گذارند. در عین حال، اعضای شورای عالی بیمه سلامت، با اختیار قانونی برای درخواست ورود خدمات و دارو به بسته خدمات بیمه سلامت، مهم‌ترین نقش را در تصمیم‌گیری مرتبط با بسته خدمات بیمه سلامت دارند. ایجاد یک رویکرد سیستماتیک، با در نظر گرفتن نقش همه ذینفعان و همسو کردن منافع آن‌ها، منجر به نتیجه مثبت قدرت ذینفعان و در نهایت تدوین و اجرای موثر سیاست‌ها و تسهیل هدف نهایی این سیاست، که ارتقای سلامت عمومی است، می‌شود.

جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید

  • Article_DOI : https://doi.org/10.5812/jhealthscope.63165
  • نویسندگان :
  • گروه خبر : کارشناس مقالات,مقاله
  • کد خبر : 277811

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه