17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1401/11/07 - 10:48
  • number of visits : 28
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تأثیرات کوتاه‌مدت و بلندمدت همه‌گیری کووید19 بر عدالت در سلامت: مروری جامع

مقاله "تأثیرات کوتاه‌مدت و بلندمدت همه‌گیری کووید19 بر عدالت در سلامت: مروری جامع" در مجله پزشکی جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

تأثیرات کوتاه‌مدت و بلندمدت همه‌گیری کووید19 بر عدالت در سلامت: مروری جامع

عنوان انگلیسی مطالعه:

Short and Long-term Impacts of COVID-19 Pandemic on Health Equity: A Comprehensive Review

 

 

 

چکیده

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقدمه:

تأثیر همه‌گیری کووید-19 بر زندگی بشر، عواقب عمیقی در تقریباً همه جوامع در سراسر جهان ایجاد کرده است و این شامل تأثیر قابل توجه آن بر همه جنبه‌های سلامت می‌شود. عدالت سلامت یکی از چالش‌های اصلی در هر سیستم مراقبت بهداشتی بوده است. با این حال، با وخیم‌تر شدن نابرابری‌های بهداشتی در بحران کووید-19، ضرورت اولویت‌بندی عدالت سلامت در برنامه‌های ملی و بین‌المللی سطح بالا باید مورد توجه علمی قرار گیرد. بنابراین، این مقاله یافته‌های مروری بر شواهد فعلی سنتز شده در مورد تأثیر همه‌گیری کووید-19 بر عدالت سلامت را گزارش می‌دهد.

روش شناسی:

این  مطلعه، یک مرور جامع است که در آن مطالعات مرتبط در دوره زمانی شروع از 12/01/2019 تا 01/15/2021 از پایگاه‌های داده مختلف بازیابی شدند. نمودار جریان PRISMA و یک رویکرد روایی برای سنتز شواهد استفاده می‌شود.

یافته ها:

در ابتدا 1173 مطالعه بازیابی کردیم و پس از یک فرآیند ارزیابی اولیه کیفیت، 40 مطالعه وارد مرحله نهایی تحلیل شدند. مطالعات گنجانده شده به پنج متغیر اصلی نتیجه طبقه‌بندی شدند: دسترسی (95%)، استفاده (65.8%)، حفاظت مالی: 15 (36.5%)، فقر (31.7%) و نژادپرستی (21.9%).

نتیجه گیری:

همه‌گیری کووید-19 چالش جهانی بی‌سابقه‌ای در تاریخ اخیر بوده است. در حالی که بحران کووید-19 همچنان در حال گسترش است، اثرات نامطلوب چند بعدی آن هنوز باید آشکار شود. با این حال، برخی افراد، مانند سالمندان، اقلیت‌ها و همچنین افراد حاشیه‌نشین و فقیر، بیش از دیگران از عواقب کووید-19 رنج برده‌اند. در راستای رویکرد کل دولت/کل جامعه، ما توصیه می‌کنیم که دولت‌ها باید تلاش‌های ویژه خود را برای کاهش بار اضافی همه‌گیری بر آسیب‌پذیرترین جمعیت‌ها تقویت کنند.

جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید

  • Article_DOI : http://dx.doi.org/10.47176/mjiri.36.179
  • نویسندگان : محمد مهدی کیانی,عفت محمدی,علیرضا اولیایی منش,امیرحسین تکیان,فاطمه یافتیان
  • گروه خبر : کارشناس مقالات,مقاله
  • کد خبر : 275972

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه