بررسی سیستماتیک پژوهشها درباره شرایط بهینهی عملکرد فرایند اسمز معکوس در حذف نیترات از آب آشامیدنی
مقاله "بررسی سیستماتیک پژوهشها درباره شرایط بهینهی عملکرد فرایند اسمز معکوس در حذف نیترات از آب آشامیدنی" در مجله "یافته های مهندسی" منتشر شد

عنوان فارسی مطالعه:
بررسی سیستماتیک پژوهشها درباره شرایط بهینهی عملکرد فرایند اسمز معکوس در حذف نیترات از آب آشامیدنی
عنوان انگلیسی مطالعه:
A systematic review on the investigation of optimal operating conditions of the reverse osmosis process in nitrate removal from drinking water
چکیده
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
در چند دهه اخیر، چندین بحران جهانی از جمله محدودیت منابع آبی، آلودگی گسترده منابع آبی و وجود منابع آبی با TDS بالا، محققان را بر آن داشته است تا از فناوریهای جدید و پیشرفته برای بهبود کیفیت آب استفاده کنند. از آنجا که فناوری RO به عنوان یک روش کارآمد در حذف آنیونها و کاتیونها از آب اثبات شده است، این بررسی سیستماتیک برای ارزیابی کارایی RO در ارائه روشی مناسب برای مدیران و مسئولان بهداشت جهت حل مشکل افزایش غلظت نیترات در منابع آب آشامیدنی انجام شد.
۲۷۴۳ مقاله و پایاننامه در جستجوی اولیه گنجانده شد. پس از غربالگری و محدودیتهای نهایی که اهداف بررسی را در نظر میگرفت، ۶۱ مطالعه ارائه شده برای پوشش انتخاب شدند. از ۶۱ مقاله و پایاننامه انتخاب شده، ۵۴ درصد مطالعات بر روی آب زیرزمینی انجام شد، ۲۵ درصد مطالعات از غشای BW-high rejection استفاده کردند، ۵۸ درصد مطالعات از غشای پلیآمید استفاده کردند و ۵۹ درصد آنها از ماژولهای مارپیچ پیچیده استفاده کردند.
میانگین سطوح غلظت NO3 در ورودی-خروجی و میزان حذف نیترات فرایند RO به ترتیب ۱۴۵.۷ و ۲۰.۸ میلیگرم بر لیتر و ۸۵.۰۳ بود. براساس مدل رگرسیون پیشنهادی، متغیرهای مختلفی از جمله نوع محیط مورد تصفیه، غلظت نیترات در ورودی سیستم تصفیه، نوع غشاهای به کار رفته، مساحت غشاها و مقدار pH آب، رابطه معنیداری با غلظت نیترات در خروجی سیستم تصفیه نشان داد. شرایط بهینه شامل نوع غشای آب شور با فشار دیفرانسیل پایین، مواد پایه استفاده شده برای ساخت غشاها مانند پلیآمید/کربن نانولوله تک جداره، فشار عملیاتی ۵ بار، مساحت غشای ۲.۶ متر مربع در pH ۷ بود.
ارسال نظر