17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1402/09/04 - 08:35
  • number of visits : 28
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بررسی تعارض منافع در خصوص واکسیناسیون در طغیان بیماری های واگیر بر اساس حکمرانی خوب در رویکرد سلامت: یک خلاصه سیاستی

مقاله "بررسی تعارض منافع در خصوص واکسیناسیون در طغیان بیماری های واگیر بر اساس حکمرانی خوب در رویکرد سلامت: یک خلاصه سیاستی" در مجله "پژوهش در خدمات سلامت BMC"منتشر شد.

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

بررسی تعارض منافع در خصوص واکسیناسیون در طغیان بیماری های واگیر بر اساس حکمرانی خوب در رویکرد سلامت: یک خلاصه سیاستی

عنوان انگلیسی مطالعه:

Addressing conflicts of interest regarding the vaccine in infectious disease outbreaks based on good governance for health approach: a policy brief

 

 

 

چکیده مطالعه

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقدمه

شیوع بیماری‌های عفونی تهدیدی جدی برای سلامت عمومی محسوب می‌شود و دستیابی به ایمنی جمعی اهمیت رسیدگی به تعارض منافع در توسعه و سیاست‌گذاری واکسن‌ها را برجسته می‌سازد. این سیاست‌نامه با هدف ارائه گزینه‌های سیاستی برای رسیدگی به تعارض منافع مرتبط با واکسن‌ها در شیوع بیماری‌های عفونی، بر اساس رویکرد حکمروایی خوب در سلامت، تدوین شده است.

روش ها

مطالعه حاضر از روش مرور مروری بهره برد. جستجوی سیستماتیک انجام شده منجر به شناسایی 43 مقاله واجد شرایط گردید. برای تحلیل داده‌ها از رویکرد کیفی (یعنی تحلیل محتوا) با استفاده از نرم‌افزار "ATLAS.ti 9" استفاده شد. نتایج اولیه فرآیند پاکسازی، دسته‌بندی و سپس بحث در سه جلسه با تیم تحقیقاتی را طی کردند.

یافته ها

روابط بین صنعت و "دولت/ سیاست‌گذاران" و همچنین "موسسات دانشگاهی/ پژوهشگران" منشأ اصلی تعارض منافع در رابطه با واکسن در شیوع بیماری‌های عفونی هستند. برای رسیدگی به این مسئله، نه گزینه سیاستی ارائه می‌شود که هم به علت اصلی مشکل و هم به اتخاذ رویکرد حکمروایی خوب در سلامت می‌پردازد.

نتیجه گیری

اصول کلیدی حکمروایی خوب در سلامت، از جمله "شفافیت"، "حاکمیت قانون"، "اثربخشی"، "کارآمدی"، "مشارکت"، "توجه به اجماع"، "برابری"، "مسئولیت‌پذیری"، "پاسخگویی" و "پاسخگو بودن" باید در هنگام تدوین گزینه‌های سیاستی برای رسیدگی به تعارض منافع مرتبط با واکسن در شیوع بیماری‌های عفونی مورد توجه قرار گیرند. اثربخشی گزینه‌های سیاستی ارائه شده در این سیاست‌نامه باید در زمینه‌های عملی ارزیابی شود، زیرا این ارزیابی ممکن است نیاز به اصلاحات را آشکار سازد.

 

برای مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید

  • Article_DOI : https://doi.org/10.1186/s12913-023-10020-w
  • نویسندگان : حکیمه مصطفوی,سید مسعود موسوی,نازنین سلیمانی,حامد قشونی,محمد حسین مدیری,محمد حسن موحدیان عطار
  • گروه خبر : مقالات,کارشناس مقالات,مقاله
  • کد خبر : 273376

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه