17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1401/02/28 - 11:44
  • number of visits : 37
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بررسی تاثیر تاسیس دفاتر خدمات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران بر شاخص های بهداشت محیط در سال 1399

مقاله "بررسی تاثیر تاسیس دفاتر خدمات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران بر شاخص های بهداشت محیط در سال 1399" در مجله "سلامت و محیط زیست" منتشر شد

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

بررسی تاثیر تاسیس دفاتر خدمات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران بر شاخص های بهداشت محیط در سال 1399

عنوان انگلیسی مطالعه:

The effect of establishment of health services offices affiliated to Tehran university of medical sciences on environmental health indicators in 2020

 

 

 

چکیده

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقدمه:

برون‌سپاری خدمات به بخش خصوصی می‌تواند گامی در جهت دستیابی به اهداف ارتقای سلامت جامعه، ایجاد اشتغال، دسترسی بهتر به خدمات بهداشتی و بهبود کیفیت خدمات بهداشتی باشد. در این راستا، دفاتر خدمات بهداشتی در تهران برای بهبود وضعیت سلامت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و افزایش ایمنی غذایی بر اساس تأیید دولت تأسیس شدند. این مطالعه با هدف ارزیابی نقش دفاتر خدمات بهداشتی بر شاخص‌های سلامت محیطی انجام شد.

روش شناسی:

در این مطالعه توصیفی-مقایسه‌ای، نه دفتر خدمات بهداشتی تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی تهران (واقع در مرکز بهداشت جنوب تهران، شهر اسلام‌شهر و شهر ری) مورد بررسی قرار گرفتند. هفت شاخص سلامت محیطی اندازه‌گیری شده در سال‌های قبل از تأسیس این دفاتر خدمات بهداشتی (2015-2017) با شاخص‌های به‌دست‌آمده پس از تأسیس آن‌ها (2018-2019) مقایسه شدند. داده‌های شاخص‌ها با استفاده از اکسل، نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری تحلیل شدند.

یافته ها:

نتایج نشان داد که تفاوت معنی‌داری در متخلفان اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع غذا، اماکن عمومی با معیارهای بهداشتی، درصد کارکنان دارای گواهی آموزشی بهداشتی، مراقبت‌های بهداشتی و درصد پوشش بازرسی قبل و بعد از تأسیس دفاتر خدمات بهداشتی وجود ندارد (p >0.05). با این حال، رابطه بین شاخص‌های تهیه و توزیع غذا با معیارهای بهداشتی و اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع غذایی بسته شده معنی‌دار بود (p > 0.05).

نتیجه گیری:

این مطالعه یکی از اولین تحقیقات انجام شده برای ارزیابی اثربخشی دفاتر خدمات بهداشتی بر شاخص‌های سلامت و ایمنی در ایران است. بنابراین، باید نظارت و مطالعات جامع‌تری برای ارزیابی کیفیت عملکرد این دفاتر و تحلیل هزینه-فایده مرتبط با آن‌ها انجام شود.

جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید

  • Article_DOI : http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-6613-en.html
  • نویسندگان : فریده مصطفائی,محمودعلی محمدی,مسعود یونسیان,زهرا طیبی
  • گروه خبر : کارشناس مقالات,مقاله
  • کد خبر : 276685

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه