17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/01/05 - 20:00
  • number of visits : 33
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ارتباط میان تولید و ارتقای سلامت و عوامل زمینه ای در بین کشور ها: یک تحلیل داده توسط پنل

مقاله "ارتباط میان تولید و ارتقای سلامت و عوامل زمینه ای در بین کشور ها: یک تحلیل داده توسط پنل" در مجله علوم سلامت و نظام مراقبت منتشر شد.

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

ارتباط میان تولید و ارتقای سلامت و عوامل زمینه ای در بین کشور ها: یک تحلیل داده توسط پنل

عنوان انگلیسی مطالعه:

The Relationship between Producing Health and Contextual Factors Across Countries: A Panel Data Analysis

 

 

 

 

 

مقدمه

اختلافات چشمگیری در پیامدهای سلامت بین کشورها وجود دارد. بنابراین، ارزیابی وضعیت شاخص‌های سلامت می‌تواند اطلاعات ارزشمندی برای تنظیم سیاست‌ها جهت بهبود وضعیت سلامت در جهان ارائه دهد. این پژوهش تفاوت‌ها و روابط بین وضعیت سلامت و عوامل زمینه‌ای را بررسی می‌کند.

روش‌ها

این مطالعه مقطعی چندکشوری با استفاده از داده‌های ثانویه از منابع مختلف در سال 2019 انجام شده است. ما شاخص‌هایی را که نشان‌دهنده روابط بین وضعیت سلامت و پوشش سلامت و همچنین عوامل زمینه‌ای بودند، توسط یک پنل کارشناسی شناسایی کردیم که شامل دو دسته شاخص است: 1) شاخص‌های تولیدی سلامت به عنوان متغیر وابسته (امید به زندگی، امید به زندگی سالم، نسبت مرگ و میر مادران، نرخ مرگ و میر کودکان زیر پنج سال و شاخص پوشش خدمات تحت پوشش همگانی سلامت)؛ 2) شاخص‌های زمینه ای به عنوان متغیر مستقل (هزینه فعلی سلامت، تراکم نیروی انسانی متخصص سلامت، تراکم جمعیت و نوع حکومت). همچنین، کشورها بر اساس سطح درآمد و شش منطقه سازمان جهانی بهداشت (WHO) طبقه‌بندی شدند. از نرم‌افزار SPSS 20 برای تحلیل توصیفی و نرم‌افزار R 2018 برای تحلیل آماری و رسم نمودارهای پراکندگی استفاده شد.

یافته‌ها

نتایج نشان داد که شکاف قابل توجهی بین میانگین امید به زندگی (84.2 در مقابل 53 سال) و نرخ امید به زندگی سالم (72-63.3 سال) وجود دارد. این تفاوت در نرخ مرگ و میر مادران و کودکان زیر پنج سال (از 882 تا 3 در 100000 تولد زنده)، (5 تا 2.1 و بالاترین 127.3) مشاهده شد. اگرچه همبستگی کمی بین شاخص تراکم جمعیت و شاخص‌های امید به زندگی، امید به زندگی سالم و نرخ مرگ و میر کودکان زیر پنج سال (±0.2) وجود داشت، اما هیچ همبستگی بین تراکم جمعیت و نرخ مرگ و میر مادران با پوشش همگانی سلامت وجود نداشت (P>0.05).

نتیجه‌گیری

تفاوت قابل توجهی بین کشورها در تولید شاخص‌های سلامت بر اساس شاخص‌های زمینه ای وجود دارد؛ یک رویکرد جامع نظام سلامت می‌تواند منجر به بهبود پیامدهای سلامت شود.

 

جهت مشاهده و دریافت فایل مطالعه کلیک کنید.

  • Article_DOI : https://doi.org/10.30476/jhsss.2022.95379.1587
  • نویسندگان : محمد مهدی کیانی,عفت محمدی,علیرضا اولیایی منش,امیرحسین تکیان,ژیلا نجف پور,مرتضی محمدزاده
  • گروه خبر : مقالات,کارشناس مقالات,مقاله
  • کد خبر : 273195

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه