ارزیابی و اولویت بندی فعالیتهای پژوهشی مراکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در راستای تطابق با عدالت در سلامت
با توجه به نقش اساسی عوامل اجتماعی در تعیین سلامت مردم و نیز با عنایت به نقش کلیدی مراکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت بر شناسایی نیازهای سلامت مردم و ارایه راهکارهایی برای ارتقا وضعیت سلامت آنان و برقراری عدالت در سلامت، بر آن شدیم در این مطالعه به اولویت بندی محورهای پژوهشی با تاکید بر عدالت در سلامت (محافظت مالی، دستری و پیامدهای سلامت) بپردازیم.

عنوان فارسی طرح:
عنوان انگلیسی طرح:
عوامل اجتماعی تعیینکننده سلامت به شرایط اجتماعی و اقتصادی انسانها در طول چرخه حیاتشان توجه دارد. در واقع تاثیر این عوامل بیرونی وقتی مهمتر میشود که بدانیم این عوامل، سلامت طبقات پایینتر جوامع را بیشتر از سلامت طبقات بالاتر جوامع تهدید میکنند و به همین دلیل، عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر بر سلامت منجر به تشدید بیعدالتی در سلامت میشوند. سازمان جهانی سلامت کاهش بی عدالتی در سلامت را از طریق توجه به عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت بعنوان علت العلل مشکلات بهداشتی میسر دانسته و در سال ۲۰۰۵ با ایجاد کمیسیون عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت، تشکلات مدنی و سازمانهای بین المللی را در برقراری عدالت به مشارکت فراخوانده و تقویت حمایت از کشورهای عضو، در جهت اجرای راهکارهای جامع به منظور حال مشکلات سلامت با زمینه اجتماعی و زیست محیطی را در دستور کار خود قرار داده است.
در حال حاضر تعداد ۳۷ مرکز تحقیقات در حوزه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت مشغول به فعالیت می باشند. این مراکز مجوز فعالیت پژوهشی خود را از شورای نظارت، گسترش و ارزشیابی دانشگاههای علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت نموده اند و فعالیتهای تحقیقاتی آنها بطور سالانه توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت متبوع مورد ارزیابی قرار می گیرد. لذا با توجه به نقش اساسی عوامل اجتماعی در تعیین سلامت مردم و نیز با عنایت به نقش کلیدی مراکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت بر شناسایی نیازهای سلامت مردم و ارایه راهکارهایی برای ارتقا وضعیت سلامت آنان و برقراری عدالت در سلامت، بر آن شدیم در این مطالعه به اولویت بندی محورهای پژوهشی با تاکید بر عدالت در سلامت (محافظت مالی، دستری و پیامدهای سلامت) بپردازیم.
ارسال نظر