17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1401/09/30 - 20:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 28
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ارزشیابی میزان نابرابری در نظام سلامت ایران: قبل و بعد از شیوع کرونا

با توجه به محدودیت های موجود در ابعاد مختلف سازمانی، انسانی، مالی و... هر سیستمی می بایستی به مفهوم واژه ی عدالت توجه کافی را داشته و عملکرد خود را بر آن اساس پیش ببرد، فعالیت هایی که نشان دهنده ی میزان دسترسی ها، ارائه خدمات و از سویی دیگر میزان پرداختی ها را نشان می دهد. از آنجاییکه تابحال مطالعه ای به بررسی مقایسه ای عملکرد نظام سلامت در دوران پساکرونا نپرداخته است، لذا این مطالعه در پی آن است تا به بررسی عمیق تر عملکرد نظام سلامت کشور در دو دوره ی مختلف بپردازد.

عنوان فارسی:

ارزشیابی میزان نابرابری در نظام سلامت ایران: قبل و بعد از شیوع کرونا

عنوان انگلیسی:

 Evaluating the level of inequity in Iran's health system: before and after the Corona outbreak

عملکرد سیستم های سلامت کشورها بصورت مستمر توسط پژوهشگران و موسسات مختلف مربوطه گزارش می شوند؛ موضوعی که در اینجا اهمیت پیدا می کند، نوع عملکرد این نظام ها در شرایط نامعمول و غیر طبیعی همچون همه گیری ها و بروز بحران ها در سطحی گسترده می باشد. تمامی سیتم های موجود از منابع محدودی برخوردار می باشند؛ از این رو با توجه به محدودیت های موجود در ابعاد مختلف سازمانی، انسانی، مالی و... هر سیستمی می بایستی به مفهوم واژه ی عدالت توجه کافی را داشته و عملکرد خود را بر آن اساس پیش ببرد، فعالیت هایی که نشان دهنده ی میزان دسترسی ها، ارائه خدمات و از سویی دیگر میزان پرداختی ها را نشان می دهد. از آنجاییکه تابحال مطالعه ای به بررسی مقایسه ای عملکرد نظام سلامت در دوران پساکرونا نپرداخته است، لذا این مطالعه در پی آن است تا به بررسی عمیق تر عملکرد نظام سلامت کشور در دو دوره ی مختلف بپردازد.

خلاصه روش اجرا و شیوه های تحلیل

اطلاعات مورد نیاز از مراکز و سازمان های مختلف کشوری و بین المللی همچون سازمان آمار، موسسه ملی تحقیقات سلامت، سازمان بیمه سلامت، اطلاعات وزارت بهداشت، داده¬های سازمان جهانی بهداشت و بانک جهانی دریافت خواهند شد، اطلاعات مربوط به سرشماری سال ۱۳۹۵ همچنین اطلاعات مالی بیمارستان ها و گزارش¬های سالانه آنها، اطلاعات مراکز تحقیقاتی، گزارش¬های سازمان های تحقیقات سلامت در ارتباط با وضعیت سلامت در طی سالهای قبل و بعد از شیوع بیماری کرونا در استان های کشور (۳۱ استان) بررسی می شوند. لذا جهت بررسی بهتر شاخص های مورد مطالعه، استان ها براساس میزان توسعه یافتگی و درآمد آنها دسته بندی خواهند.
  • کد خبر : 272928

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه