به کارگیری مؤلفه های اجتماعی سلامت در نظام سلامت کشور
اولین جلسه معرفی شیوه نامه اجرایی ادغام رویکرد تعیین کننده های اجتماعی سلامت در نظام شبکه بهداشت و درمان کشور برگزار شد
در جلسه اخیر، شیوهنامه جامع ادغام رویکرد تعیینکنندههای اجتماعی سلامت در نظام شبکه بهداشت و درمان کشور نهایی شد. این شیوهنامه که حاصل تلاش مشترک کارشناسان و مدیران حوزه سلامت است، به زودی با هدف بهبود وضعیت سلامت جامعه و کاهش نابرابریها ابلاغ خواهد شد. این رویکرد نوین، نگاهی فراتر از خدمات بهداشتی معمول داشته و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت مانند اقتصاد، محیط زیست و عدالت اجتماعی را مد نظر قرار میدهد.
جلسه بررسی نهایی شیوه نامه اجرایی ادغام رویکرد تعیین کننده های اجتماعی سلامت در نظام شبکه بهداشت و درمان کشور، در تاریخ 1403/05/23، در محل مؤسسه ملی تحقیقات سلامت برگزار شد. این جلسه با حضور تیم تدوین کننده شیوه نامه از مرکز تحقیقات عدالت در سلامت، مدیران محترم گروه های گسترش شبکه، آموزش و ارتقاء سلامت، بیماری های واگیر، بیماری های غیر واگیر، سلامت روان و نیز واحد جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران و نیز اعضای محترم دفتر نمایندگی سازمان جهانی سلامت در ایران، برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، دکتر علیرضا اولیایی منش در خصوص کلیات تعیین کننده های اجتماعی مؤثر بر سلامت صحبت کرده سپس بیان داشتند که این شیوه نامه در صورتی مفید واقع خواهد شد که توسط معاونت و یا وزیر بهداشت، ابلاغ شود و به عنوان یک دستاورد علمی به نتیجه برسد. وی در ادامه افزود: اگر این کار به ثمر برسد، بدون شک در کشور های EMRO، یک کار تخصصی خاص و کم نظیر خواهد بود؛ امیدواریم اثرات مفید آن را در سال های بعد ببینیم.
در ادامه این جلسه، دکتر اردشیر خسروی به مرور اعم تعیین کننده های اجتماعی سلامت مطرح شده در شیوه نامه پرداخته و بیان داشت که بهداشت و سلامت را باید ورای چهارچوب فعلی دید و یکی از معیار های مهم در سنجش عملکرد افراد بایستی SDH و تعیین کننده های اجتماعی سلامت باشد. پس از آن نیز با همکاری شرکت کنندگان در جلسه، به بحث و بررسی بخش های مختلف شیوه نامه پرداخته شد.
در مرحله بعدی به کارگیری مؤلفه های اجتماعی سلامت در نظام سلامت کشور، نظرات شرکت کنندگان در جلسه به طور کتبی دریافت شده و شیوه نامه مورد ویرایش قرار خواهد گرفت. پس از اصطلاح این شیوه نامه و طبق برنامه بعدی مرکز تحیقات عدالت در سلامت، به عنوان دبیرخانه شبکه تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، از شش دانشگاه علوم پزشکی کشور دعوت به عمل آمده و این شیوه نامه معرفی خواهد شد؛ پس از آن نظرات این دانشگاه ها نیز مورد بررسی قرار گرفته، پیاده سازی شده و شیوه نامه مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
ارسال نظر