عدالت در تغذیه از دریچه تحلیلهای سطح توسعه
مطالعه "دیدگاه: عدالت در تغذیه از دریچه تحلیلهای سطح توسعه" در نشریه فرهنگ و ارتقای سلامت فرهنگستان علوم پزشکی منتشر شد.

عنوان مطالعه:
دیدگاه: عدالت در تغذیه از دریچه تحلیلهای سطح توسعه
عنوان انگلیسی مطالعه:
مقدمه مطالعه: عدالت در تغذیه یک جنبه حیاتی از سلامت عمومی و توسعه پایدار است که بر اطمینان از دسترسی برابر همه افراد، صرف نظر از موقعیت اجتماعی-اقتصادی یا موقعیت جغرافیایی، به مواد مغذی و فرصتی برای داشتن زندگی سالم تمرکز دارد. عدالت در تغذیه ریشه در این ایده دارد که دسترسی به تغذیه کافی یک حق اساسی بشر است. این مفهوم فراتر از صرف داشتن غذای کافی برای خوردن است و کیفیت غذا، آموزش تغذیه، دسترسی به مراقبت های سلامت و عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت را نیز در بر می گیرد که می تواند بر فرصت و توانایی فرد برای حفظ یک رژیم غذایی سالم تأثیر بگذارد.
دستیابی به عدالت در تغذیه مستلزم پرداختن به نابرابری های ناموجه بین گروه ها و مناطق جمعیتی با "به رسمیت شناختن تفاوت های میان آنها" است. با علم به این که تحلیل های سطح خرد و سطح کلان در اساس، مباحث خود را بر محور تشابه واحد های مورد بررسی قرار داده اند؛ ضروری است این مفهوم از دریچه تحلیل های سطح توسعه به عنوان یک سطح تحلیلی مستقل با خاستگاه تاریخی، ابزار های تحلیلی، دغدغه محوری و روش شناسی خاص خود که معطوف به مسئله پایداری است، مورد توجه قرار گیرد.
ارسال نظر