17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1401/05/13 - 09:37
  • number of visits : 35
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اندازه گیری کارایی نظام سلامت: یک مطالعه پروتکل

مقاله "اندازه گیری کارایی نظام سلامت: یک مطالعه پروتکل" در مجله "کاربست ارزیابی فناوری سلامت" منتشر شد.

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

اندازه گیری کارایی نظام سلامت: یک مطالعه پروتکل

عنوان انگلیسی مطالعه:

Measuring Health System Efficiency; A Protocol Study

 

 

 

چکیده

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقدمه:

به منظور بهبود کیفیت خدمات بهداشتی، کشورها باید کارایی و عملکرد نظام‌های سلامت خود را با روش‌های مستحکم اندازه‌گیری کنند. در این مطالعه، ما قصد داشتیم یک مطالعه ملی برای اندازه‌گیری کارایی نظام سلامت در ایران توسعه دهیم.

روش شناسی:

بررسی ادبیات، چندین روش برای اندازه‌گیری کارایی را شناسایی کرد؛ رایج‌ترین روش، تحلیل پوششی داده‌ها (DEA) بود. ما DEA را اتخاذ کردیم، اما یافته‌های آن ساده‌انگارانه و نادرست بود، بنابراین شروع به اصلاح روش با تعیین وزن هر شاخص کردیم. ما شاخص‌های اندازه‌گیری کارایی را مطابق با استانداردهای بین‌المللی و واحدهای یکسان شناسایی کردیم و سپس ورودی‌ها/خروجی‌های خود را مطابق با زمینه مطالعه از طریق چهار پانل تخصصی مجدداً تنظیم کردیم. ما داده‌ها را جمع‌آوری کردیم و شاخص‌های ورودی/خروجی را طبقه‌بندی کردیم، سپس وزن و محدودیت‌های استاندارد هر شاخص را تعیین کردیم. سپس با اعمال مدل اصلاح شده، نتایج قبلی خود را منطقی کردیم. نتایج اولیه جدید مدل اصلاح شده معتبر، دقیق و همخوان با مطالعات قبلی بود، همانطور که توسط کارشناسان تأیید شد. ما مدل‌سازی مناسب برای دستیابی به اهداف بیان شده تعریف کردیم. پس از بررسی مدل‌های مختلف DEA، سرانجام یک مدل جدید طراحی کردیم که با داده‌ها و شرایط موجود سازگار بود، با عنوان EDEA (DEA گسترش یافته)، برای تحلیل سایر زیرپروژه‌ها.

نتیجه گیری:

روش‌های سنتی DEA ممکن است برای اندازه‌گیری کارایی نظام‌های سلامت به اندازه کافی دقیق نباشند. با اصلاح فرآیند مدل‌سازی، ما یک DEA اصلاح شده با نرخ خطای بسیار پایین پیشنهاد می‌کنیم. ما پیشنهاد می‌کنیم که سایرین علاقه‌مند به اندازه‌گیری کارایی نظام سلامت، رویکرد اصلاح شده ما را برای افزایش دقت و ایجاد نتایج سیاست‌گرا معنی‌دارتر اتخاذ کنند.

جهت مشاهده و دریافت مطالعه کلیک کنید

  • Article_DOI : https://doi.org/10.18502/htaa.v6i1.11132
  • نویسندگان : محمد مهدی کیانی,رضا مجدزاده,عفت محمدی,علیرضا اولیایی منش,امیرحسین تکیان,علی اکبری ساری,فرهاد حسین زاده لطفی,ایرج حریرچی,علی اکبر حق دوست,حمید شرفی,هانیه سادات سجادی,زهرا گودرزی,سمیه نوری حکمت,لیلا فریدونی
  • گروه خبر : کارشناس مقالات,مقاله
  • کد خبر : 276467

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه