تحلیل شبکه اجتماعی برای اجرای چارچوب سندای برای کاهش خطر بلایا در ایران
مقاله "تحلیل شبکه اجتماعی برای اجرای چارچوب سندای برای کاهش خطر بلایا در ایران" در مجله "بین المللی کاهش خطر بلایا منتشر شد.

عنوان فارسی مطالعه:
تحلیل شبکه اجتماعی برای اجرای چارچوب سندای برای کاهش خطر بلایا در ایران
عنوان انگلیسی مطالعه:
Social Network Analysis for Implementation of the Sendai Framework for Disaster Risk Reduction in Iran
چکیده مطالعه:
مقدمه:
ذینفعان مسئول مدیریت خطرات بلایا هستند. از این رو، تعاملات مناسب، مشارکتی و بهموقع سازمانهای درگیر و داشتن دیدگاه جمعی از این تعاملات، تأثیر مهمی بر عملکرد کل سیستم دارد. این مطالعه با هدف تحلیل شبکه اجتماعی (SNA) برای اجرای چارچوب سندای برای کاهش خطر بلایا در ایران انجام شد.
روش مطالعه:
در این مطالعه از تحلیل شبکه اجتماعی استفاده شد. مرور ادبیات در زمینه مدیریت خطر بلایا (DRM) و استفاده از روش نمونهگیری گلولهبرفی فهرستی از 85 ذینفع را شناسایی کرد. روش دلفی با استفاده از کارشناسان هدفمند برای امتیازدهی به رابطه بین ذینفعان به کار رفت. روش لوواین به همراه روش بهینهسازی مدولار برای شناسایی گروههای ذینفع با تعاملات بیشتر اعمال شد. اندازهگیریهای مرکزیت برای تعریف سازمانهای با نقش کلیدی در شبکه مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها:
چگالی این شبکه 0.75 بود که نشان میداد همه ذینفعان با یکدیگر ارتباط ندارند. سازمان مدیریت بحران کشور و سازمان پدافند غیرعامل با توجه به وظایف خود تأثیرات بیشتری نشان دادند. در مجموع سه خوشه از ذینفعان با وظایف خاص که بیشتر با یکدیگر تعامل دارند و با گروههای دیگر نیز ارتباطاتی دارند شناسایی شدند.
نتیجهگیری:
درک تعاملات پیش از وقوع بلایا و نقاط قوت و ضعف این تعاملات میان ذینفعان میتواند به بهبود مدیریت خطر بلایا کمک کند.
جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
ارسال نظر