18 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1399/02/23 - 20:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 14
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ارزیابی تاب آوری نظام سلامت ایران در برابر پاندمی کووید 19

طراحی الگو و ابزاری که بتواند سازه های مفهومی تعریف تاب آوری را بسنجد، اقدام ضروری برای اطلاع از وضعیت تاب آوری نظام سلامت در برابر بیماری ها و اقدام در جهت رفع کمبودهاست. هدف این مطالعه روانسنجی ابزار ارزیابی تاب آوری نظام سلامت و معرفی الگوی مفهومی برای تحلیل کیفی در نظام سلامت ایران در مواجهه با بحران کویید-۱۹ می باشد.

عنوان فارسی:

ارزیابی تاب آوری نظام سلامت ایران در برابر پاندمی کووید 19

عنوان انگلیسی:

Assessment of Iran Health system resilience in the face of Covid-۱۹ crisis
بیماری ناشی از کرونا ویروس نوپدید سال۲۰۱۹ که توسط سازمان جهانی بهداشت "COVID-۱۹" نامیده شده است، توسط نوع جدیدی از کرونا ویروس که "کروناویروس۲سندرم حاد تنفسی حاد " و به اختصار"SARS-CoV-۲" هم نامیده می شود، ایجاد گردیده است. بیماری کووید۱۹، در ۱۱ مارس ۲۰۲۰، توسط سازمان جهانی بهداشت، رسماً به عنوان یک بیماری عالم گیر یا پاندمیک نامگذاری شده است. ایران اولین موارد تایید شده از عفونت کووید۱۹ را در ۱۹ فوریه ۲۰۲۰ درشهر قم گزارش داد. کووید۱۹ یک عفونت جدید با تظاهرات بالینی جدی شامل مرگ است که موجب تحمیل فشار زیادی به زیرساخت های نظام سلامت شده و تقاضا برای خدمات را بشدت افزایش می دهد. افزایش افراد دارای علائم شبه آنفوانزا به موازات افراد سالم نگران، شوک سنگینی را به نظام سلامت وارد می سازد. کمبود منابع نه تنها بیماران مبتلا به کووید۱۹را با مخاطره مواجه می سازد، بلکه موجب تاخیر درمان برای بیماران دارای نیازهای اورژانسی همچون مبتلایان به سرطان، دیابت و بیماری های قلبی می شود. در چنین شرایطی، مقاومت نظام سلامت در برابر افزایش مراجعات بدون ایجاد وقفه در کارکردها و اختلال در زنجیره عرضه خدمات، یک ضرورت مهم است که به تاب آوری نظام سلامت مشهور است. تاکنون مطالعه ای برای ارزیابی وضعیت تاب آوری نظام سلامت کشور در مواجهه با بحران شیوع بیماری هاف انجام نشده است و تصویری از وضعیت تاب آوری نظام سلامت کشور وجود ندارد. طراحی الگو و ابزاری که بتواند سازه های مفهومی تعریف تاب آوری را بسنجد، اقدام ضروری برای اطلاع از وضعیت تاب آوری نظام سلامت در برابر بیماری ها و اقدام در جهت رفع کمبودهاست. هدف این مطالعه روانسنجی ابزار ارزیابی تاب آوری نظام سلامت و معرفی الگوی مفهومی برای تحلیل کیفی در نظام سلامت ایران در مواجهه با بحران کویید-۱۹ می باشد.

خلاصه روش اجرا و شیوه های تحلیل

مطالعه حاضر، مطالعه ای ترکیبی از نوع متوالی توضیحی است که در دو مرحله انجام خواهد گرفت. این نوع مطالعات که در دو مرحله متقابل جداگانه انجام می شود، با تحلیل داده های کمی آغاز و به دنبال آن، تحلیل داده های کیفی به منظور پیگیری نتایج مرحله کمی، انجام می شود تا به توضیح نتایج کمی کمک کند .ابزار پژوهش مدل جامع کراک برای ارزیابی تاب آوری نظام های سلامت است مجموعه ای از ۲۵ سنجه کیفی تاب آوری نظام سلامت پیشنهاد کرده اند.این مدل برای ارزیابی تاب آوری نظام سلامت ایران در مواجهه با بحران شیوع بیماری ها انتخاب گردیده است.
  • کد خبر : 272924

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه