18 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1400/12/17 - 12:41
  • number of visits : 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چالش‌های دستیابی به پوشش همگانی سلامت از طریق برنامه‌ریزی و ارائه خدمات بهداشتی مبتنی بر جامعه: مطالعه کیفی در غنا

مقاله "چالش‌های دستیابی به پوشش همگانی سلامت از طریق برنامه‌ریزی و ارائه خدمات بهداشتی مبتنی بر جامعه: مطالعه کیفی در غنا" در مجله "پژوهش در سیاست گذای سلامت" منتشر شد

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

چالش‌های دستیابی به پوشش همگانی سلامت از طریق برنامه‌ریزی و ارائه خدمات بهداشتی مبتنی بر جامعه: مطالعه کیفی در غنا

عنوان انگلیسی مطالعه:

Challenges to achieving universal health coverage through community-based health planning and services delivery approach: a qualitative study in Ghan
 

 

 

 

چکیده

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقدمه:

ابتکارات مبتنی بر جامعه پتانسیل عظیمی برای تسهیل دستیابی به پوشش همگانی سلامت (UHC) و توسعه نظام سلامت دارند. با این حال، شکاف‌های کلیدی وجود دارد که پایداری آن را در بسیاری از کشورهای با درآمد پایین و متوسط تهدید می‌کند. این مطالعه اولین مطالعه از این نوع (پس از راه‌اندازی هدف توسعه پایدار [SDG]) است و هدف آن بررسی جامع چالش‌های دستیابی به UHC از طریق ابتکار برنامه‌ریزی و خدمات بهداشتی مبتنی بر جامعه (CHPS) در غنا است.

روش شناسی:

یک طرح مطالعه کیفی برای بررسی این پدیده اتخاذ شد. مصاحبه‌های عمیق رو در رو از آوریل 2017 تا فوریه 2018 از طریق تکنیک‌های نمونه‌گیری هدفمند و گلوله برفی انجام شد. داده‌ها با استفاده از رویکرد تحلیل تماتیک استقرایی و استنتاجی تحلیل شدند. داده‌ها علاوه بر سطح ملی، در سطوح منطقه‌ای، ناحیه‌ای و زیر ناحیه‌ای/محلی چهار منطقه غنا جمع‌آوری شد. مناطق نمونه‌برداری شده منطقه مرکزی، منطقه بزرگ آکرا، منطقه شرق بالا و منطقه ولطا بودند. در مجموع 67 شرکت‌کننده مصاحبه شدند: سطح ملی (5)، سطوح منطقه‌ای (11)، سطوح ناحیه‌ای (9) و سطوح محلی (42). مصاحبه‌شوندگان عمدتاً ذینفعان بودند - افرادی که اقدامات یا عدم اقدامات آن‌ها فعالانه یا منفعلانه بر تصمیم‌گیری، مدیریت و اجرای CHPS تأثیر می‌گذارند، از جمله سیاست‌گذاران، مدیران ترکیب CHPS و مراکز بهداشتی، سیاستمداران، دانشگاهیان، متخصصان بهداشت، تکنوکرات‌ها و اعضای کمیته مدیریت بهداشت جامعه.

یافته ها:

بر اساس یافته‌های ما، عدم درک کافی مفهوم CHPS، تغییرات عمده زمینه‌ای با تغییر سیاست راکد برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد سلامت، و تغییرات در چشم‌انداز سیاسی و رهبری با اولویت‌های تغییر یافته، پایداری CHPS را تهدید می‌کنند.

نتیجه گیری:

 UHC یک انتخاب سیاسی است که تنها از طریق تلاش‌های پایدار و هماهنگ قابل دستیابی است. در مسیر رسیدن کشورهای مختلف به UHC، مشارکت هماهنگ همه ذینفعان، از اعضای جامعه تا شرکای بین‌المللی، ضروری است. برای دستیابی به UHC در چارچوب زمانی SDGها، غنا هیچ انتخابی جز بهبود حکمرانی ملی سلامت برای تقویت ظرفیت CHPS موجود ندارد.

جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه