17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/02/16 - 20:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 27
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بررسی وضعیت توزیع منابع مرتبط با سلامت مادران باردار در سطح اول ارائه خدمات سلامت در استان های کشور ایران در سال 1402

بررسی وضعیت توزیع منابع مرتبط با سلامت مادران باردار در سطح اول ارائه خدمات سلامت، به عنوان یک موضوع پژوهشی حیاتی و اساسی، اهمیت بسیاری دارد. اتخاذ سیاست های مشخص، علمی و مبتنی بر شواهد، در راستای افزایش توزیع عادلانه منابع بخش سلامت و کاهش نابرابری در توزیع و تخصیص منابع مرتبط با سلامت مادران در مناطق مختلف کشور ضروری به نظر می رسد. این پژوهش می‌تواند به عنوان یک ابزار موثر برای بهبود سلامت مادران باردار و افزایش کیفیت خدمات بهداشتی در ایران مورد استفاده قرار گیرد.

عنوان فارسی:

بررسی وضعیت توزیع منابع مرتبط با سلامت مادران باردار در سطح اول ارائه خدمات سلامت در استان های کشور ایران در سال 1402

عنوان انگلیسی:

Distribution of maternal health resources in primary healthcare in Iran

توزیع خدمات سلامت در سطح اولیه مراقبت های سلامت به دلیل نقش این خدمات در ایجاد دسترسی آسان با هزینه مقرون به صرفه به خدمات سلامت، کارایی و اثربخشی این خدمات و نهایتا حفظ و بهبود وضعیت سلامت مردم نقش به سزایی دارد. یکی از مهمترین خدمات قابل ارائه در سطح PHC خدمات مرتبط با سلامت مادران باردار می باشد. توجه به سلامت مادران باردار در سطح اول ارائه خدمات سلامت اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا حفظ سلامت مادران باردار به معنای حفظ سلامت جامعه است. آمارهای مربوط به سلامت مادران باردار در ایران نشان می‌دهد که علی رغم بهبود وضعیت آمار مرتبط با مرگ و میر مادران باردار در کشور ( نرخ مرگ و میر مادرن باردار در کشور از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ روند کاهشی داشه است ( از ۷۷ به ۱۷ مورد در هر صدهزار تولد زنده)، اما متاسفانه علی رغم تلاش های نهادهای مختلف در جهت ارتقاء سلامت مادران، این آمار از سال ۲۰۱۸ به بعد روند افزایشی به خود گرفته است ( از ۱۷ به ۲۲ مورد در هر صد هزار تود زنده در سل ۲۰۲۰)، همواره مشکلات جدی در حوزه سلامت مادران از قبیل حاملگی ها با نتیجه صفر/ احتمال سقط جنین، مشکلات فشار خون در زمان حاملگی، عفونت های مرتبط با حامگلی و ... وجود دارد منجر به مرگ و میر و عوارش ناشی از بارداری و زایمان می شود؛ همه این موارد نیازمند بررسی دقیق و جامع است.
توزیع عادلانه منابع مرتبط با خدمات سلامت مادران اهمیت بسیار زیادی در بهبود سلامت مادران دارد. این امر می‌تواند به دسترسی به خدمات سلامتی مادران کمک کند و باعث افزایش دسترسی به خدمات پیشگیری، مراقبت و درمانی برای مادران ‌شود که می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت آنها کمک کند. با توجه به این شرایط، بررسی وضعیت توزیع منابع مرتبط با سلامت مادران باردار در سطح اول ارائه خدمات سلامت، به عنوان یک موضوع پژوهشی حیاتی و اساسی، اهمیت بسیاری دارد. اتخاذ سیاست های مشخص، علمی و مبتنی بر شواهد، در راستای افزایش توزیع عادلانه منابع بخش سلامت و کاهش نابرابری در توزیع و تخصیص منابع مرتبط با سلامت مادران در مناطق مختلف کشور ضروری به نظر می رسد. این پژوهش می‌تواند به عنوان یک ابزار موثر برای بهبود سلامت مادران باردار و افزایش کیفیت خدمات بهداشتی در ایران مورد استفاده قرار گیرد.

خلاصه روش اجرا و شیوه های تحلیل

این مطالعه از انواع مطالعات کمی می باشد که به صورت مقطعی ( برای داده های سال ۱۴۰۲) و با بهره گیری از داده های ثانویه و مبتنی بر تحلیل های نابرابری و روش های آماری به بررسی وضعیت توزیع منابع مرتبط با سلامت مادران باردار در سطح اول ارائه خدمات سلامت در استان های کشور خواهد پرداخت. دوره زمانی مورد بررسی مطالعه بر اساس دسترسی به آخرین داده های ثبت شده در سامانه اطلاعاتی نیروی انسانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سامانه سیب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مرکز آمار ایران سال ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده است. جمع آوری و تحلیل داده های کمی در دو سطح استانی و ملی انجام خواهد گرفت؛ همانطورر که در اهداف و سوالات پژوهش نیز عنوان شده است. روش نمونه گیری سرشماری می باشد. داده ها به صورت تحلیل های توصیفی و آنالیز های ساده نابرابری تحلیل خواهند شد. برای انجام تحلیل های توصیفی و همچنین تحلیل های ساده نابرابری از نرم افزار اکسل و STATA استفاده خواهد شد.
  • کد خبر : 272906

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه