استفاده از پوششهای خوراکی برای افزایش ماندگاری سیب و کنترل پوسیدگی آبی
مقاله "استفاده از پوششهای خوراکی برای افزایش ماندگاری سیب و کنترل پوسیدگی آبی" در مجله "مهندسی علوم بهداشت محیط" منتشر شد

عنوان فارسی مطالعه:
استفاده از پوششهای خوراکی برای افزایش ماندگاری سیب و کنترل پوسیدگی آبی
عنوان انگلیسی مطالعه:
Effectiveness of edible coatings for shelf life extension and control of blue mold in apples
چکیده مطالعه:
مقدمه:
پوششهای خوراکی روشی مفید هستند که برای حفظ کیفیت پس از برداشت محصولات استفاده میشوند. این پوششها میتوانند عمر مفید محصولات را افزایش داده و رشد میکروبی را مهار کنند. پوششهای مبتنی بر کیتوسان یکی از بهترین روشها برای افزایش عمر مفید میوهها و سبزیجات هستند. خواص ضدمیکروبی و دیگر ویژگیهای کیتوسان زمانی بهبود مییابد که با سایر مواد مؤثر ترکیب شود.
روش مطالعه:
کارایی کیتوسان، عصاره الکلی شیرینبیان (LE) و ترکیب کیتوسان-عصاره شیرینبیان (CHLE) برای کنترل کپک آبی و افزایش ماندگاری سیبها مورد ارزیابی قرار گرفت. میوهها با پوشش کیتوسان (1.0%)، LE (62.5 میلیگرم/میلیلیتر) و CHLE پوشش داده شدند و در دمای 25 درجه سانتیگراد ذخیره شدند. ویژگیهای کیفیتی میوهها (مانند کاهش وزن، سفتی، محتوای مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابلتیتراسیون و pH) و وقوع پوسیدگی در روزهای 0، 1، 4، 7 و 14 دوره انکوباسیون بررسی شد.
یافتهها:
نتایج آزمایشها نشان داد که کمترین کاهش وزن (3.8%)، TSS (14.53) و سفتی (5.6 کیلوگرم/سانتیمتر مربع) در سیبهای پوشیده شده با CHLE مشاهده شد. علاوه بر این، این پوشش به طور قابلتوجهی کپک آبی (Penicillium expansum) را در طول ذخیرهسازی مهار کرد و کمترین میزان پوسیدگی مربوط به سیبهای پوشیده شده با CHLE (29 میلیمتر) بود. پوششهای کیتوسان و LE تغییرات نامطلوب در طول ذخیرهسازی پس از برداشت را به تأخیر انداخته و وقوع پوسیدگی را در مقایسه با نمونههای بدون پوشش مهار کردند. تفاوت معناداری (p ≤ 0/05) بین تیمارها و کنترل در طول زمان از نظر اسیدیته قابلتیتراسیون و سطوح pH مشاهده نشد.
نتیجهگیری:
نتایج این مطالعه اهمیت و کارایی پوشش CHLE را در افزایش ماندگاری و کاهش خسارات پس از برداشت سیب در دوره ذخیرهسازی نشان میدهد.
جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
ارسال نظر