موانع اقتصادی پیشگیری از قاچاق کالاهای بهداشتی در ایران
مقاله "موانع اقتصادی پیشگیری از قاچاق کالاهای بهداشتی در ایران" در مجله "سلامت جهانی BMJ" منتشر شد

عنوان فارسی مطالعه:
موانع اقتصادی پیشگیری از قاچاق کالاهای بهداشتی در ایران
عنوان انگلیسی مطالعه:
Economic barriers to prevent the smuggling of health goods in Iran
چکیده
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقدمه:
در سالهای اخیر، قاچاق کالاهای بهداشتی در کشور به طور قابل توجهی افزایش یافته است. علیرغم اقدامات پیشگیرانه و نظارتی انجام شده برای مقابله با این مشکل، نتایج چندان مطلوب نیست. بنابراین، این مطالعه با هدف شناسایی و تبیین نقش موانع اقتصادی در پیشگیری از قاچاق کالاهای بهداشتی در ایران انجام شده است.
روش شناسی:
ما مصاحبههای نیمه ساختار یافتهای را با ۲۹ فرد کلیدی که به طور هدفمند در زمینه تشخیص، پیشگیری و کنترل قاچاق کالاهای بهداشتی در سازمانهای مختلف شناسایی شده بودند، بین ماههای مه ۲۰۲۱ تا ژانویه ۲۰۲۲ انجام دادیم. یک رویکرد تحلیل تماتیک مبتنی بر دادههای القایی نیز برای شناسایی الگوهای معنایی، با استفاده از نرمافزار MAXQDA 2020 برای تسهیل مدیریت دادهها، اتخاذ شد.
یافته ها:
ما چهار موضوع اصلی را که نشاندهنده موانع اقتصادی برای پیشگیری از قاچاق کالاهای بهداشتی در ایران هستند، شناسایی کردیم: سیاست پولی و مالی، شامل زیرمجموعههای قوانین و رویههای مالی، تنظیم بازار، مشوقهای اقتصادی و توسعه نامتعادل؛ الگوهای رفتاری، شامل رفتار مصرفکننده، فرصتطلبی قاچاقچیان، رفتار دولتمردان و سیاستمداران؛ دیپلماسی اقتصادی، طبقهبندی شده به روابط و تعاملات بینالمللی، روابط و تعاملات در عرصه ملی، تعامل با سازمانهای غیر دولتی و نظارت و ارزیابی اقتصاد سلامت، شامل شفافیت آمار و اطلاعات اقتصادی و نظارت.
نتیجه گیری:
قاچاق کالاهای بهداشتی به یک چالش نگرانکننده در بخش سلامت تبدیل شده است. بنابراین، توسعه و اجرای سیاستها و عملیات مناسب برای امنیت و همکاری بینالمللی، لابیگری و تشکیل ائتلافها ضروری است. رفع انحصار، ایجاد بازارهای رقابتی و پویا، حذف لایههای رانتطلبی در همه سطوح و استفاده از دیپلماسی تجاری برای کاهش بار قاچاق در بخش سلامت ایران و شاید فراتر از آن، ممکن است برای مقابله با چنین چالشی مفید باشد.
ارسال نظر