مطالعه آیندهنگری نظام سلامت در سطح ملی ایران: یک مرور سیستماتیک
مقاله "مطالعه آیندهنگری نظام سلامت در سطح ملی ایران: یک مرور سیستماتیک" در مجله "کاربست ارزیابی فناوری سلامت" منتشر شد.

عنوان فارسی مطالعه:
مطالعه آیندهنگری نظام سلامت در سطح ملی ایران: یک مرور سیستماتیک
عنوان انگلیسی مطالعه:
A Foresight Study of the Health System at the National Level in Iran: A Systematic Review
چکیده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقدمه:
مأموریت اصلی نظامهای سلامت، ارتقای رفاه جامعه و تأمین نیازهای بهداشتی افراد است. این مطالعه با هدف توصیف رویدادهای داخلی و خارجی که در دهه گذشته بر نظام سلامت ایران تأثیر گذاشتهاند، همچنین شناسایی عوامل بالقوه مؤثر بر آن تا سال 2025 و بررسی پیامدهای مثبت و منفی آنها انجام شده است.
روش ها:
برای تعیین عوامل محرک پیشین، یک مرور سیستماتیک پایگاههای اطلاعات الکترونیکی تا دسامبر 2018 انجام شد. سپس، متداولترین عوامل مؤثر استخراج و در گروههای تخصصی مورد بحث قرار گرفت و در نهایت، سناریوها تدوین شدند. پس از شناسایی عوامل محرک داخلی و خارجی و تأثیرات آنها، یک مدل ورودی-خروجی با استفاده از توالی سناریوهای وقایع طراحی شد. در نهایت، یافتهها با استفاده از یک مدل سیستم خبره مبتنی بر سناریو ارائه شدند.
یافته ها:
مهمترین عوامل محرک تأثیرگذار بر سیاستهای نظام سلامت عبارت بودند از "تغییرات جمعیتشناختی"، "تغییرات اقتصادی"، "بلایای طبیعی"، "تغییرات در وضعیت سلامت جمعیت" و "تغییرات در مدیریت نظام سلامت". علاوه بر این، رویدادهای دیگری مانند "خطرات مرتبط با فناوریهای نوظهور"، "جنگهای سرد" و "تغییرات در نرخ استفاده از وسایل نقلیه شخصی" ممکن است به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر مزایا، وضعیت، هزینهها و پرداختهای خارج از جیب حاصل از خدمات بهداشتی تأثیر گذاشته باشند.
نتیجه گیری:
در مجموع، مشخص شد که با شناسایی عوامل مؤثر بر نظام سلامت، تعیین روابط متقابل و تأثیرات آنها، و طراحی سناریوهای جداگانه برای تمام نتایج ممکن، میتوان مؤثرترین سیستم مدیریت بحران را اجرا کرد، اثرات منفی این عدم قطعیتها را از بین برد و بیشترین مزایا را کسب کرد.
ارسال نظر