بررسی علل عدم دریافت واکسن کووید-19 در جمعیت واکسن نزده در استان تهران و ارائه راهکارها از دیدگاه متخصصین در سال 1401-1400
از آنجا که بسیاری از این افراد به طور نامتناسبی با عوامل اجتماعی و ساختاری و شرایط همراه روبرو هستند، یک راه برای کمک به اطمینان از تجویز عادلانه واکسن COVID-۱۹ پیگیری تجویز واکسن برای زیرمجموعه های کلیدی مانند جنسیت ، نژاد و قومیت و جغرافیا است. با توجه به اهم موارد ذکر شده، این مطالعه برای اولین بار در ایران طراحی شده است و قصد دارد به بررسی علل عدم دریافت واکسن کووید-۱۹ در جمعیت واکسن نزده در استان تهران و ارائه راهکارها از دیدگاه متخصصین در سال های ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بپردازد.

عنوان فارسی:
بررسی علل عدم دریافت واکسن کووید-19 در جمعیت واکسن نزده در استان تهران و ارائه راهکارها از دیدگاه متخصصین در سال 1401-1400
عنوان انگلیسی:
Serveying the cuases for not receiving Covid-19 vaccine in the unvaccinated population in Tehran province and providing solutions from the perspective of experts in 2021-2022.
خلاصه روش اجرا و شیوه های تحلیل
فاز اول پژوهش، مطالعه ای کمی می باشد که به شیوه توصیفی- تحلیلی انجام خواهد شد. در فاز اول پژوهش، به بررسی علل عدم دریافت واکسن کووید-۱۹ در جمعیت واکسن نزده در استان تهران خواهیم پرداخت. برای این منظور، داده های کلی در مورد پوشش واکسیناسیون و شماره تماس افراد واکسن نزده در استان تهران، از منابع اصلی این داده ها یعنی سامانه های الکترونیک موجود در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ خواهد شد و شمایی کلی از وضعیت واکسیناسیون در استان تهران ارائه خواهد شد. از سوی دیگر، برای جمع آوری داده ها پرسشنامه ای به منظور بررسی علل عدم دریافت واکسن کووید-۱۹ در جمعیت واکسن نزده در استان تهران، طراحی خواهد شد که شامل اطلاعات دموگرافیک و سوالاتی در رابطه با وضعیت اقتصادی اجتماعی و علل عدم دریافت واکسن کووید-۱۹ در جمعیت واکسن نزده در استان تهران، خواهد بود که سوالات مربوطه بر اساس مرور متون طراحی خواهند شد. لازم به ذکر است که پایایی و روایی محتوای پرسشنامه مذکور مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در این مطالعه، حجم نمونه بر اساس جدول مورگان و کریشی ۴۵۰ نفر محاسبه شده است. همانطور که گفته شد سوالات پرسشنامه ها به صورت تلفنی توسط پژوهشگران پرسیده و تکمیل خواهند شد. لازم به ذکر است که اطلاعات کافی در مورد اهداف پژوهش و نحوه استفاده از اطلاعات به افراد شرکت کننده در پژوهش داده خواهد شد و ضمن تضمین محرمانه ماندن اطلاعات، از آنان خواسته می شود که به سوالات پرسشنامه مربوطه پاسخ دهند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار۱۶ SPSS استفاده خواهد شد.
فاز دوم پژوهش، مطالعهای کیفی و کاربردی میباشد که با هدف شناسایی و ارائه راهکارهای موثر بر متقاعد نمودن و ترغیب افراد به دریافت واکسن کووید-۱۹ در ایران از دیدگاه سیاستگذاران و کارشناسان مرتبط با موضوع در بخش سلامت انجام خواهد شد برای این منظور، با استفاده از رویکرد نمونه گیری هدفمند، مصاحبههایی با افراد کلیدی تاثیرگذار در نظام سلامت و افرادی که به صورت مستقیم در روند واکسیناسیون درگیر می باشند، انجام خواهد شد و برای شناسایی مصاحبه شوندگان بیشتر از روش گلوله برفی (snowball) استفاده شد. مصاحبهها به صورت چهره به چهره و نیمه ساختار یافته خواهد بود. به منظور جمع آوری اطلاعات از راهنمای مصاحبه استفاده خواهد شد. این راهنما دارای دو بخش خواهد بود. در بخش اول اطلاعات دموگرافیک شرکت کنندگان در مصاحبه از قبیل سابقه کار، تحصیلات، پست سازمانی، سن، جنس و..... پرسیده خواهد شد و در بخش دوم سوالاتی کلی با استفاده از نتایج فاز اول مطالعه و در ارتباط با راهکارهای موثر بر متقاعد نمودن و ترغیب افراد به دریافت واکسن کووید-۱۹ در ایران مورد پرسش قرار خواهند گرفت. همچنین برای کدگذاری و طبقه بندی دادهها از نرم افزار MAXQDA ۱۱ استفاده خواهد شد.
ارسال نظر