ارزیابی اثربخشی حذف آهن و منگنز توسط ماژولهای تصفیهخانه بر اساس شاخص آلودگی آب؛ یک رویکرد جامع
مقاله "ارزیابی اثربخشی حذف آهن و منگنز توسط ماژولهای تصفیهخانه بر اساس شاخص آلودگی آب؛ یک رویکرد جامع" در مجله "علوم و مهندسی بهداشت محیط" منتشر شد.

عنوان فارسی مطالعه:
ارزیابی اثربخشی حذف آهن و منگنز توسط ماژولهای تصفیهخانه بر اساس شاخص آلودگی آب؛ یک رویکرد جامع
عنوان انگلیسی مطالعه:
Evaluation of iron and manganese removal effectiveness by treatment plant modules based on water pollution index; a comprehensive approach
چکیده مطالعه:
مقدمه:
منابع آب زیرزمینی یک جایگزین قابل قبول در شرایط محدودیت دسترسی به منابع آب سطحی هستند. آهن و منگنز به طور طبیعی در خاک و منابع آب زیرزمینی وجود دارند اما فعالیتهای انسانی نیز نقش دارند.
روش مطالعه:
برای شناسایی بهترین ماژول حذف آهن و منگنز در تصفیهخانه آب استان مازندران، ۵۱۶ نمونه از آب خام و تصفیهشده برداشته شد. غلظت آهن و منگنز با روش اسپکتروفوتومتری جذب اتمی و کدورت با روش نفلومتری اندازهگیری شد.
یافتهها:
بیشترین غلظتهای منگنز، آهن و کدورت در آب خام به ترتیب ۰٫۷۴۴، ۶٫۷۰ میلیگرم در لیتر و ۴۱٫۸ NTU و در آب تصفیهشده به ترتیب ۰٫۶۷، ۱٫۰۹ میلیگرم در لیتر و ۵٫۵۸ NTU بودند. شاخص آلودگی آب (WPI) برای آب آشامیدنی نشان داد که در ۹۵٫۷۴٪ از نمونهها وضعیت منگنز عالی و در ۵۳٫۸۸٪ از نمونهها وضعیت آهن خوب بوده است.
نتیجهگیری:
مطالعه نشان داد که ماژول شماره ۱ که از هوادهی باز و کلر برای اکسیداسیون استفاده میکند، مؤثرترین ماژول در حذف آهن و منگنز است اما نیاز به واحدهای تکمیلی دارد.
جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
ارسال نظر