17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1397/10/01 - 08:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 19
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بررسی اولویت های پژوهشی کارایی نظام سلامت ایران

طراحی نظامی کارا و اثربخش، با مدیریتی صحیح و اصولی، برای بهبود عملکرد نظام سلامت نیازمند تولید و استفاده از شواهد علمی و عینی در خصوص میزان کارایی، دلایل نبود کارایی و راهکارهای بهبود آن در نظام سلامت کشور می باشد. با اتکا به این شواهد می¬توان از اتخاذ تصمیم های غیرعلمی و غیرکاربردی و اتلاف منابع ارزشمند بخش سلامت جلوگیری نمود. براین اساس لازم است به‌منظور انجام پژوهش‌های موردنیاز و کاربردی‌تر و فراهم آوردن زمینه ترجمه و انتقال یافته‌های این پژوهش‌ها به عرصه تصمیم‌گیری و عمل، اقدامات جدی‌تری به ویژه در راستای نظام‌مندی پژوهش‌های مربوط به کارایی در کشور انجام گیرد. با توجه به نیاز مذکور و درنظر داشتن این موضوع که نخستین گام در جهت تقویت ظرفیت پژوهشی و زمینه‌سازی ترجمه دانش حاصل از پژوهش‌های کارایی نظام سلامت، انجام و تولید پژوهش‌های کاربردی است، مطالعه حاضر به‌منظور تدوین اولویت های پژوهشی در حیطه کارایی نظام سلامت با بکارگیری روشی علمی و معتبر و تامین شواهد و اطلاعات لازم برای تصمیم گیری و سیاستگذاری سلامت، انجام می شود.

عنوان فارسی طرح:

بررسی اولویت¬های پژوهشی کارایی نظام سلامت ایران

عنوان انگلیسی طرح:

Research priorities of the health system efficiency in Iran

با توجه به ضرورت و اهمیت آگاهی از نحوه عملکرد نظام سلامت و سنجش کارایی این نظام و درنظر داشتن این مساله که در حال حاضر تعهد نظام سلامت کشورها تحقق اهداف توسعه پایدار در بخش سلامت است، تولید شواهد در خصوص ابعاد مختلف کارایی موردنیاز است. بدون شک آگاهی از کارایی نظام سلامت و تلاش برای بهبود آن در شرایط کنونی که با اجرای طرح تحول سلامت منابع مالی پایداری به بخش سلامت تزریق شد، می-تواند سیاست گذاران سلامت را در طراحی نظامی کارامد و اثربخش، با مدیریتی صحیح و اصولی، برای بهبود عملکرد نظام سلامت یاری دهد و با ممانعت از اتخاذ تصمیم های غیرعلمی و غیرکاربردی از اتلاف منابع ارزشمند بخش سلامت جلوگیری نماید. با توجه به اهمیتی که استفاده کارا از منابع مالی، بکارگیری روشی علمی و معتبر در تعیین اولویت های پژوهشی و تامین شواهد و اطلاعات لازم برای تصمیم گیری و سیاستگذاری سلامت دارد، اهمیت تدوین اولویت های پژوهشی برای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ضرورت می یاید.
با توجه به محدودیت منابع در سازمانها و لزوم استفاده بهینه و کارآمد از منابع سازمانی بگونه ای که با استفاده از کمترین منابع؛ حصول به بیشترین اهداف سازمان امکانپذیر گردد و همچنین با توجه به لزوم نظارت بر فرایندهای مربوط به انجام پژوهش های مورد نیاز سازمانها به نظر می رسد وجوداولویت های پژوهشی ضروری و مفید فایده باشد. از این رو با توجه به اهمیتی که برای نوشتن درخواست برای پروپوزال بیان شد از قبیل جمع آوری اطلاعات دقیق، تخمین هزینه و زمان پروژه، کمک به برنامه ریزی و تصمیم گیری دقیق و کمک به تنظیم دقیق قرارداد؛ مطالعه حاضر به‌منظور تدوین اولویت های پژوهشی در حیطه کارایی نظام سلامت با بکارگیری روشی علمی و معتبر و تامین شواهد و اطلاعات لازم برای تصمیم گیری و سیاستگذاری سلامت، انجام می شود.

  • کد خبر : 272848

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه