سلامت، صلح و توسعه پایدار در خاورمیانه
مقاله "سلامت، صلح و توسعه پایدار در خاورمیانه" در مجله "آرشیو پزشکی ایران" منتشر شد

عنوان فارسی مطالعه:
سلامت، صلح و توسعه پایدار در خاورمیانه
عنوان انگلیسی مطالعه:
Peace, Health, and Sustainable Development in the Middle East
چکیده مطالعه:
مقدمه:
سلامت و صلح به عنوان دو حق اساسی انسان و همچنین ارکان توسعه پایدار به یکدیگر وابسته هستند. سلامت و رفاه در هدف سوم توسعه پایدار (SDG 3) متمرکز شده است، در حالی که صلح در قلب هدف شانزدهم توسعه پایدار (SDG 16) قرار دارد. این مقاله به بررسی رابطه بین این سه مفهوم در متون مرتبط میپردازد.
روش مطالعه:
این یک مطالعه کیفی است. پس از ایجاد مفهوم صلح و سلامت از طریق مشاوره با سه مطلع کلیدی (یک جامعهشناس سلامت، یک دیپلمات عالیرتبه و یک سیاستگذار سلامت)، مرور جامع متون و همچنین ادبیات خاکستری بهطور هدفمند صورت گرفت. 30 سند از جمله مقالات علمی شناسایی شد و تحلیل محتوا برای استخراج تمها و دستهبندی آنها مطابق با اهداف توسعه پایدار انجام شد.
یافتهها:
فقدان صلح تأثیرات مستقیم و غیرمستقیمی بر سلامت، کارکنان بهداشتی، جامعه مدنی و کل جامعه دارد که در ایجاد صلح نقش اساسی ایفا میکنند. نظامهای بهداشتی مقاوم و قوی در مواقع جنگ برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار ضروری هستند و بدون صلح تحقق این اهداف ممکن نخواهد بود. سلامت و صلح به یکدیگر وابستهاند و دستیابی به هرکدام بدون دیگری غیرممکن است.
نتیجهگیری:
پزشکان و سایر نیروی انسانی در حوزه سلامت بازیگران کلیدی در محیطهای صلحآمیز هستند تا به هدف سلامت برای همه دست یابند. در نبود صلح، مقاومت نظام سلامت تهدید شده و امید به توسعه پایدار ممکن است از بین برود.
جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
ارسال نظر