چالشهای ارائه خدمات اولیه بهداشتی به مهاجران افغان در تهران: یک مسئله کلیدی حقوق بشر در سطح جهانی
مقاله "چالشهای ارائه خدمات اولیه بهداشتی به مهاجران افغان در تهران: یک مسئله کلیدی حقوق بشر در سطح جهانی" در مجله BMC Public Health منتشر شد.

عنوان فارسی مطالعه:
چالشهای ارائه خدمات اولیه بهداشتی به مهاجران افغان در تهران: یک مسئله کلیدی حقوق بشر در سطح جهانی
عنوان انگلیسی مطالعه:
The challenges of providing primary health care to Afghan immigrants in Tehran: a key global human right issue
چکیده مطالعه:
مقدمه:
این مطالعه به بررسی چالشهای ارائه خدمات اولیه بهداشتی به مهاجران افغان در تهران به عنوان یک مسئله مهم حقوق بشر در سطح جهانی میپردازد. هدف اصلی این مطالعه شناسایی موانع و چالشهایی است که در ارائه خدمات بهداشتی اولیه به مهاجران افغان در تهران وجود دارد. به این ترتیب، این مطالعه قصد دارد بر موانع ساختاری، اجتماعی و فرهنگی که ممکن است دسترسی مهاجران به خدمات بهداشتی را محدود کند تمرکز کند.
هدف:
این مطالعه به دنبال بررسی چالشهای مهمی است که برای ارائه خدمات بهداشتی اولیه به مهاجران افغان در تهران به عنوان یک نگرانی عمده در سطح حقوق بشر جهانی وجود دارد.
روششناسی/رویکرد:
در این مطالعه اکتشافی، ۲۵ ارائهدهنده خدمات بهداشتی اولیه، شامل پزشکان، روانشناسان و ماماها، به طور هدفمند برای مصاحبههای نیمهساختاریافته و حضوری که بهطور میانگین ۳۰ دقیقه طول کشید، انتخاب شدند. دادهها از طریق تحلیل موضوعی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند تا تصوری جامع از چالشهای موجود در سطوح فردی، سازمانی و اجتماعی به دست آید.
یافتهها:
یافتههای این مطالعه نشان دادند که شایعترین چالشهای ارائه خدمات بهداشتی اولیه به مهاجران افغان در سه سطح فردی، سازمانی و اجتماعی دستهبندی شدند. در سطح فردی، موانع ارتباطی و ویژگیهای اجتماعی-اقتصادی به عنوان موانع اصلی ظاهر شدند. در سطح سازمانی، چالشهایی از جمله نبود پوشش بیمهای برای تمامی مهاجران و نبود یک سیستم غربالگری مؤثر در بدو ورود مهاجران از مرزها برجسته شد. در سطح اجتماعی، نگرشهای منفی و تعصبات نسبت به مهاجران افغان، چالشهای اجتماعی عمدهای را برای ارائه خدمات بهداشتی ایجاد کرده بود.
محدودیتهای پژوهش:
یکی از محدودیتهای این مطالعه احتمال ورود تنها آن دسته از متخصصان بهداشتی با دیدگاههای خاص مثبت یا منفی در مورد مهاجران بود که به دلیل ماهیت داوطلبانه مشارکت، به شرکت در مطالعه تمایل داشتند. این مسئله ممکن است بر کلیت نتایج اثر بگذارد.
پیامدهای کاربردی:
یافتههای این مطالعه میتوانند به سیاستگذاران کمک کنند تا بر اساس شواهد، استراتژیهایی را برای تسهیل ارائه خدمات بهداشتی اولیه و بهبود دسترسی مهاجران به خدمات بهداشتی تدوین کنند. این استراتژیها میتوانند به عنوان یک مسئله حقوق بشری جهانی مورد توجه قرار گیرند.
پیامدهای اجتماعی:
این مطالعه به جامعه و سازمانهای دولتی هشدار میدهد که برخی نگرشها و رفتارهای منفی نسبت به مهاجران افغان ممکن است پیامدهای نامطلوبی برای سلامت آنها به همراه داشته باشد. این مسئله نیاز به ایجاد آگاهی در مورد حقوق سلامت مهاجران و تغییر نگرشهای عمومی نسبت به آنها را برجسته میکند.
نوآوری/ارزش:
بهترین دانش نویسندگان بر این باور است که این مطالعه یکی از نخستین مطالعاتی است که در مراکز بهداشتی اولیه استان تهران به بررسی چالشهای ارائه خدمات بهداشتی اولیه به مهاجران افغان پرداخته است. این یافتهها میتوانند به ایجاد راهکارهای مؤثر برای تسهیل دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و بهبود وضعیت سلامت مهاجران کمک کنند.
جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
ارسال نظر