وضعیت سلامت پناهندگان افغان مقیم ایران در مقایسه با آلمان: مرور نظاممند مطالعات تجربی
این پژوهش با هدف مقایسه وضعیت سلامت پناهندگان افغان در ایران و آلمان، به بررسی نظاممند مطالعات موجود پرداخته است. نتایج نشان میدهند که در حالی که مطالعات بیشتری در ایران بر روی سلامت پناهندگان افغان انجام شده است، اما اطلاعات جامعی در خصوص وضعیت سلامت روانی، به ویژه در آلمان، وجود ندارد. پژوهشگران پیشنهاد میکنند که مطالعات آتی با رویکردی جامعتر و با در نظر گرفتن عوامل اجتماعی و اقتصادی، به بررسی دقیقتر وضعیت سلامت این جمعیت بپردازند.

عنوان فارسی مطالعه:
وضعیت سلامت پناهندگان افغان مقیم ایران در مقایسه با آلمان: مرور نظاممند مطالعات تجربی
عنوان انگلیسی مطالعه:
Health condition of Afghan refugees residing in Iran in comparison to Germany: a systematic review of empirical studies
چکیده مطالعه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقدمه:
بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در سال 2021 موج جدیدی از پناهندگان افغان را به سمت ایران و کشورهای همسایه روانه کرد. ایران در خاورمیانه و آلمان در اروپا دو کشور میزبان اصلی بزرگترین جمعیت پناهندگان افغان هستند. در هر دو کشور، مطالعات متعددی برای ارزیابی وضعیت سلامت پناهندگان انجام شده است.
اهداف:
مرور نظاممند ادبیات موجود برای شناسایی شباهتها و تفاوتهای وضعیت سلامت پناهندگان افغان ساکن در دو کشور و سنتز شواهد درباره وضعیت سلامت و دسترسی به خدمات بهداشتی این جمعیتها.
روش مطالعه:
پایگاههای دادههای الکترونیکی مرتبط و ادبیات خاکستری ایران و آلمان درباره سلامت پناهندگان افغان در دوره 2000 تا 2020 مورد جستجو و بررسی قرار گرفت. کلیدواژهها با ترکیب «پناهندگان یا مهاجران یا جمعیتها یا پناهجویان افغان»، «سلامت جسمی یا روانی»، «خدمات یا دسترسی یا استفاده از مراقبتهای بهداشتی»، «ایران یا آلمان» تشکیل شدند. مطالعات تجربی در صورتی در نظر گرفته شدند که شامل نمونههایی از پناهندگان افغان با نتایج خاص برای افغانها بودند. نتایج برای هر دو کشور در سه حوزه اصلی سلامت جسمی، سلامت روانی و دسترسی/استفاده از خدمات بهداشتی طبقهبندی شدند.
یافته ها:
نهصد و بیست و دو سند استخراج شد که از این تعداد 75 سند متن کامل مورد بررسی قرار گرفت. 60 سند مربوط به وضعیت سلامت پناهندگان افغان مقیم ایران شامل 43 مورد در سلامت جسمی، 6 مورد در سلامت روانی، 8 مورد در دسترسی و استفاده از خدمات بهداشتی و 3 مورد در جنبههای مختلف سلامت بود و 15 سند مربوط به آلمان شامل 7 مورد در سلامت جسمی، 4 مورد در سلامت روانی، 2 مورد در دسترسی و استفاده از خدمات بهداشتی و 2 مورد در جنبههای مختلف سلامت بود. ارزیابی کمتر صریحی از وضعیت کلی سلامت پناهندگان افغان، به ویژه برای آلمان، قابل مشاهده بود. در حالی که تطابق در موضوع مطالعه برای هر دو کشور وجود دارد، در مقایسه با آلمان، مطالعات سلامت کمی و کیفی بیشتری در مورد پناهندگان افغان در حوزههای ذکر شده از ایران استخراج کردیم. مطالعات سلامت آلمان کمتر کیفی و بیشتر در مورد وضعیت سلامت گروههای متنوع پناهندگان به طور کلی بود.
نتیجه گیری:
فجایع گسترده و سوالات بیپاسخ مرتبط با سلامت روانی و وضعیت کلی سلامت جمعیت پناهندگان افغان، به ویژه در آلمان، قابل مشاهده است. مرور نظاممند ما شکاف در شواهد را شناسایی کرد که توصیه میکنیم با استفاده از لنز گستردهتری برای ارزیابی جامع وضعیت کلی پناهندگان با در نظر گرفتن ارتباط بین سلامت و عوامل تعیینکننده اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به جای رویکرد یک بعدی، آن را پر کنیم. علاوه بر این، در مطالعات سلامت در مورد جمعیتهای پناهنده، توصیه میکنیم نتایج را بر اساس کشور مبدا طبقهبندی کنیم تا تنوع درون گروهی بین پناهندگانی با کشورهای مبدا مختلف را درک کنیم.
جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
ارسال نظر