شکاف های درک شده در سیاستهای سلامت مرتبط با رشد اولیه کودک در ایران: یافتههای یک مطالعه اکتشافی کیفی
مقاله " شکاف های درک شده در سیاستهای سلامت مرتبط با رشد اولیه کودک در ایران: یافتههای یک مطالعه اکتشافی کیفی" در مجله پزشکی جمهوری اسلامی ایران منتشر شد

عنوان فارسی مطالعه:
شکاف های درک شده در سیاستهای سلامت مرتبط با رشد اولیه کودک در ایران: یافتههای یک مطالعه اکتشافی کیفی
عنوان انگلیسی مطالعه:
Perceived gaps in early childhood development-related health policies in Iran: Findings from a qualitative exploratory study
چکیده
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقدمه:
رشد اولیه کودک (ECD) به رشد جسمی، شناختی، عاطفی و اجتماعی بین 0 تا 8 سال اشاره دارد. هدف این مطالعه، شناسایی شکافها در سیاستهای بالادستی و سلامت مرتبط با ECD در ایران بود.
روش شناسی:
این مطالعه کیفی شامل دو روش اصلی بود. اول، یک تحلیل مستند از سیاستهای سلامت و بالادستی مرتبط با ECD در ایران انجام شد. دوم، پس از یک نمونهگیری هدفمند، 24 مصاحبه نیمه ساختار یافته با سیاستگذاران، مدیران، دانشگاهیان و ارائه دهندگان خدمات در حوزه سلامت کودکان از اکتبر 2017 تا ژوئن 2018 در تهران، ایران انجام شد. همچنین، یک رویکرد ترکیبی برای تحلیل محتوا و تماتیک دادهها استفاده شد.
یافته ها:
در این مطالعه، سه دسته شکاف و ضعف یافت شد: (1) موقعیت پایین ECD در سیاستهای کلان و عدم توجه به مسائل بهداشتی در سیاستهای توسعه اجتماعی بالادستی؛ (2) رویکرد نامتعادل در سیاستگذاری سلامت، عدم توجه به رفع نابرابریها و سیاستگذاری متمرکز؛ (3) عدم وجود مداخلات و برنامههای مؤثر ECD با توجه به ملاحظات زمینهای برای بهبود رشد کودکان و نادیده گرفتن طولانی مدت سیاستهای توسعهای برای کودکان 3-8 ساله.
نتیجه گیری:
ECD یک رویکرد سیاستی بنیادی برای توسعه کودکی است که نیازمند بینش عمیق سیاستگذاران برای تغییر تمرکز خود از توسعه فیزیکی به مقابله با کاستیها در چرخه توسعه کودکان، مانند جنبههای فیزیکی، ذهنی، اجتماعی، عاطفی، شناختی و معنوی است. مگر اینکه سیاستگذاران رویکرد خود را برای کاهش سیاستگذاری غیر یکپارچه و غیر جامع برای ECD تغییر دهند، توسعه کودک به خطر خواهد افتاد و در نهایت پایداری جامعه را تهدید خواهد کرد.
ارسال نظر