درسهای آموخته شده از همهگیری کووید19 برای سیستم مراقبت از بیماریهای واگیردار در منطقه کردستان عراق
مقاله "درسهای آموخته شده از همهگیری کووید-19 برای سیستم مراقبت از بیماریهای واگیردار در منطقه کردستان عراق" در مجله "سیاست و فناوری سلامت" منتشر شد.

عنوان فارسی مطالعه:
درسهای آموخته شده از همهگیری کووید19 برای سیستم مراقبت از بیماریهای واگیردار در منطقه کردستان عراق
عنوان انگلیسی مطالعه:
The lessons of COVID-19 pandemic for communicable diseases surveillance system in Kurdistan Region of Iraq
چکیده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقدمه:
این مطالعه با هدف تعیین فرصتها و موانع سیستم نظارت بر بیماریهای واگیر (CDSS) در طول همهگیری کووید-19 و میزان ادغام این بیماری در سیستم CDSS در منطقه کردستان عراق انجام شده است.
روش ها:
در این مطالعه روشی کیفی توصیفی به کار گرفته شد. از ماه ژوئن تا دسامبر 2020، هفت مصاحبه نیمهساختار یافته و هفت مصاحبهشونده در یک بحث گروهی با افراد کلیدی (KI) شناسایی شده به صورت هدفمند انجام شد. تمام مصاحبهها به صورت دیجیتال ضبط و به صورت تحتاللفظی رونویسی شدند. ما برای تحلیل دادههای تماتیک، رویکردی ترکیبی استنتاجی-استقرایی را با استفاده از نرمافزار MAXQDA20 برای مدیریت دادهها تسهیل کردیم.
یافته ها:
اگرچه سیستم CDSS مناسب و انعطافپذیر در نظر گرفته شد، اما کووید-19 به دلیل تأثیر سیاسی، ادغام نشده در سیستم تفسیر شد. نگرانیهای اصلی در مورد فعالیتهای اصلی و حمایتی شامل عدم آمادگی برای همه گیری، به موقع بودن و توقف جزئی آموزش و نظارت در طول همهگیری بود. وجود زیرساخت نظارتی معقول، یعنی پرسنل آموزش دیده، به عنوان یک فرصت برای بهبود شناسایی شد. چالشهای اصلی شامل کمبود پرسنل، عدم انگیزه و حمایت مالی برای پرسنل حاضر، کمبود لجستیک، مسائل مدیریتی و اداری و عدم همکاری، به ویژه بین ذینفعان و پرسنل نظارت است.
نتیجه گیری:
یافتههای ما نشان داد که سیستم CDSS در منطقه کردستان نیاز به تقویت قابل توجه در آمادگی برای همه گیری، تقویت منابع انسانی و لجستیک دارد. سیستم را میتوان با تقویت همکاری بین بخشی معنادار توسعه داد. ما از مقامات بهداشتی و سیاستگذاران حمایت میکنیم تا نظارت و مدیریت مؤثر بیماریهای واگیر را اولویتبندی کنند.
ارسال نظر