تغییرات اقلیمی و امنیت غذایی: اولویتبندی شاخصها با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و تحلیل شبکههای اجتماعی (SNA)
مقاله "تغییرات اقلیمی و امنیت غذایی: اولویتبندی شاخصها با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و تحلیل شبکههای اجتماعی (SNA)" در مجله "Sustainability" منتشر شد

عنوان فارسی مطالعه:
تغییرات اقلیمی و امنیت غذایی: اولویتبندی شاخصها با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و تحلیل شبکههای اجتماعی (SNA)
عنوان انگلیسی مطالعه:
Climate Change and Food Security Prioritizing Indices: Applying Analytical Hierarchy Process (AHP) and Social Network Analysis (SNA)
چکیده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقدمه:
امنیت غذایی و تغییرات اقلیمی مسائل چندوجهی هستند. بنابراین، عدم آگاهی از مهمترین متغیرها، این مفاهیم را برای تصمیمگیری پیچیدهتر کرده و نیاز به روشهای پشتیبانی تصمیمگیری معتبر را برجسته کرده است. در اینجا، ما با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) برای بررسی شاخص اولویتبندی امنیت غذایی در شرایط تغییرات اقلیمی در ایران و تحلیل شبکههای اجتماعی (SNA) برای حمایت از تصمیمگیری، هدف داریم یک ابزار دقیق توسعه دهیم.
روش شناسی:
مراحل زیر برای رویکرد AHP انجام شد: مروری بر ادبیات، پرسشنامه لیکرت و مصاحبه با کارشناسان برای انتخاب متغیرها و تعیین وزن متغیرها و اولویتبندی با پرسشنامه مقایسه زوجی، طراحی شده بر اساس ماتریس سلسله مراتبی معیارها و زیرمعیارهای امنیت غذایی و تغییرات اقلیمی. SNA برای درک استحکام دیدگاههای اطلاعدهندگان برای انتخاب شاخص به کار گرفته شد.
یافته ها و نتیجه گیری:
پس از تحلیل، 61 معیار استخراج شد. پایداری مهمترین معیار بود، با وزن 0.248. مهمترین زیرمعیارها (شاخصها): منابع آب زیرزمینی، درآمد خانوار، نسبت نوجوانان لاغر، هدر رفت مواد غذایی و میانگین سالانه بارش، به ترتیب با وزنهای 0.095، 0.091، 0.125، 0.227 و 0.236 وزندهی شدند. SNA نشان داد که متخصصان با منشأ دانشگاهی بر مؤلفه پایداری تمرکز کردهاند. ابزار AHP یک تکنیک معتبر برای تشخیص مهمترین معیارها است. نتایج ممکن است برای تخمین یا پیشبینی امنیت غذایی تحت تغییرات اقلیمی و سادهسازی تصمیمگیری در ایران استفاده شوند.
ارسال به دوستان