17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1401/01/15 - 13:05
  • number of visits : 34
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تبیین ویژگی‌های کلیدی اندیشکده‌ها در ایران: مطالعه موردی کیفی اندیشکده حکمرانی خوب سلامت

مقاله "تبیین ویژگی‌های کلیدی اندیشکده‌ها در ایران: مطالعه موردی کیفی اندیشکده حکمرانی خوب سلامت" در نشریه فرهنگ و ارتقاء سلامت فرهنگستان علوم پزشکی منتشر شد

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

تبیین ویژگی‌های کلیدی اندیشکده‌ها در ایران: مطالعه موردی کیفی اندیشکده حکمرانی خوب سلامت

عنوان انگلیسی مطالعه:

The Key Features of Think Tanks in Iran: A Qualitative Case Study of “Good Governance for Health Think Tank

 

 

 

چکیده

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقدمه:

سیاست‌گذاری در دنیای پیچیده امروز، نیازمند سرعت در فرایند تصمیم‌سازی است. ساختارهای مستقل که می‌تواند پاسخگوی این نیاز باشد اندیشکده‌ها هستند. این مطالعه با هدف تببین ویژگی‌های کلیدی برای اندیشکده‌ها و با تمرکز بر اندیشکده حکمرانی خوب سلامت انجام شد.

روش شناسی:

این پژوهش کاربردی و کیفی به صورت مقطعی انجام شد. 10 نفر از اعضای اتاق فکر اندیشکده با نمونه‌گیری هدفمند در این پژوهش شرکت کردند. روش گردآوری داده‌ها بحث متمرکز گروهی بود که به صورت مجازی به مدت چهار ساعت برگزار و طی آن پنج سؤال از خبرگان پرسیده شد. داده‌ها با استفاده از روش ترکیبی تحلیل چارچوبی داده‌ها و رویکرد استقرایی و با بهره‌گیری از نرم‌افزار اطلس‌تی‌9 تحلیل شد. روایی و پایایی داده‌ها با استفاده از معیارهای ارزشیابی لینکلن و گوبا مورد سنجش قرار گرفت.

یافته ها:

یک مقوله اصلی، چهار زیر مقوله و 12 مؤلفه استخراج شد. مقوله اصلی با عنوان ویژگی‌های یک اندیشکده در حوزه سلامت مشخص شد. همچنین چهار زیر مقوله ساختار (چهار مؤلفه)، اهداف (سه مؤلفه)، شیوه اجرا (سه مؤلفه) مسائل مالی (دو مؤلفه) شناسایی شدند.

نتیجه گیری:

 اندیشکده‌ها به عنوان یک نهاد مستقل می‌توانند نقش مؤثری در عمومی‌سازی دانش برای دو گروه سیاست‌گذاران و جامعه داشته باشند. عملکرد درست، اصولی و به موقع این نهاد‌ها می‌تواند اعتماد جامعه را به تصمیمات عمومی جلب کند و فرصتی برای مشارکت جامعه در سیاست‌های کلان فراهم آورد. رعایت برخی اصول در ساختار، اهداف، شیوه اجرا، و مسائل مالی اندیشکده‌ها مهم و ضروری است که باید از سوی اندیشه‌ورزان مورد حمایت و توجه قرار گیرد.

جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه