بررسی رویکرد روحانی-کِر و برنامه جامع اقدام مشترک: یک سناریوی کابوسوار
مقاله "بررسی رویکرد روحانی-کِر و برنامه جامع اقدام مشترک: یک سناریوی کابوسوار" در مجله "سیاستگذاری سلامت و فناوری" منتشر شد.

عنوان فارسی مطالعه:
بررسی رویکرد روحانی-کِر و برنامه جامع اقدام مشترک: یک سناریوی کابوسوار
عنوان انگلیسی مطالعه:
Rouhani-Care and the Joint Comprehensive Plan of Action: A Nightmare Scenario
چکیده مطالعه:
مقدمه:
پوشش همگانی سلامت (UHC) به عنوان مأموریت نظام سلامت برای دستیابی به هدف سوم توسعه هزاره در نظر گرفته میشود. کشورهای مختلف مجموعهای از اصلاحات بهداشتی را برای پوشش همه بیماران و افزایش دسترسی به خدمات ضروری مراقبتهای بهداشتی با کمترین مشکلات مالی انجام میدهند. در سه دهه گذشته، بخش مراقبتهای اولیه ایران توسعهیافته و موفقیتهای چشمگیری داشته است. واکسیناسیون علیه بیماریهای عفونی مانند فلج اطفال، سرخک و دیفتری بهطور کامل پوشش داده شده و بیماریهایی مانند مالاریا تقریباً ریشهکن شدهاند.
روش مطالعه:
این مطالعه با استفاده از تحلیل اسنادی و بررسی سیاستهای بهداشتی و اقتصادی ایران در زمینه اجرای طرح روحانی-کِر و برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) انجام شده است.
یافتهها:
همزمانی نسبی اجرای روحانی-کِر و توافق سازنده با کشورهای بزرگ جهان موجب شد که دولت بتواند درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز را افزایش داده و منابع بیشتری به بخش بهداشت و درمان تخصیص دهد. این طرح موفق شد هزینههای پرداختی از جیب بیماران را از 55 درصد به 39 درصد کاهش دهد و دسترسی بیماران به داروها و خدمات بهداشتی را بهبود بخشد.
نتیجهگیری:
با خروج آمریکا از توافق هستهای و اعمال مجدد تحریمها، بخش بهداشت و درمان با چالشهای جدیدی مواجه شد که ممکن است منجر به کاهش منابع مالی و محدودیت دسترسی بیماران به داروهای ضروری شود.
جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
ارسال نظر