ارزیابی عملکرد گرافن اکسید پوشش داده شده روی الیاف پنبه در حذف اسید هیومیک از محلولهای آبی
مقاله "ارزیابی عملکرد گرافن اکسید پوشش داده شده روی الیاف پنبه در حذف اسید هیومیک از محلولهای آبی" در مجله "مهندسی شیمی در کره" منتشر شد

عنوان فارسی مطالعه:
ارزیابی عملکرد گرافن اکسید پوشش داده شده روی الیاف پنبه در حذف اسید هیومیک از محلولهای آبی
عنوان انگلیسی مطالعه:
Performance evaluation of graphene oxide coated on cotton fibers in removal of humic acid from aquatic solutions
چکیده مطالعه:
مقدمه:
در این مطالعه، کارایی حذف اسید هیومیک از محلولهای آبی با استفاده از پنبه پوشش داده شده با گرافن اکسید بررسی شد. این تحقیق بهصورت دستهای و در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد. روشی خودآرایی برای ساخت جاذب پنبهای پوشش داده شده با گرافن اکسید معرفی شد. تأثیر پارامترهایی مانند غلظت اولیه، pH، دوز جاذب و زمان تماس با استفاده از طراحی مرکزی مرکب (CCD) و روش سطح پاسخ (RSM) بررسی شد.
روش مطالعه:
کینتیک جذب با توجه به زمانهای مختلف جذب اسید هیومیک و همچنین ایزوترمهای جذب با استفاده از غلظتهای مختلف اسید هیومیک بررسی شد.
یافتهها:
نتایج نشان داد که با افزایش دوز جاذب و زمان تماس، کارایی حذف افزایش مییابد، در حالی که با افزایش pH و غلظت اولیه اسید هیومیک، کارایی حذف کاهش مییابد. شرایط بهینه برای حذف اسید هیومیک بر اساس روش RSM شامل غلظت اولیه اسید هیومیک 13.61 میلیگرم بر لیتر، pH=3.87، دوز جاذب 0.61 گرم و زمان تماس 168.43 دقیقه بود. مدل ایزوترم لانگمویر (R2=0.9987) مناسبترین مدل برای توضیح فرآیند جذب بود. کینتیک جذب از مدل درجه دوم شبه پیروی کرد (R2=0.9822).
نتیجهگیری:
جاذب پوشش داده شده با گرافن اکسید دارای پتانسیل خوبی برای حذف اسید هیومیک از محلولهای آبی است. انعطافپذیری مکانیکی، دسترسی، و هزینههای انرژی پایین از مزایای این روش برای ساخت این جاذب هستند.
جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
ارسال نظر