17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/06/24 - 10:17
  • number of visits : 55
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

چارچوبی برای حکمرانی اطلاعات سلامت: یک مرور حیطه ای

مقاله "چارچوبی برای حکمرانی اطلاعات سلامت: یک مرور حیطه ای" در مجله "سیاست و سیستم های پژوهش در سلامت" منتشر شد

 {faces}

عنوان فارسی مطالعه:

چارچوبی برای حکمرانی اطلاعات سلامت: یک مرور حیطه ای

عنوان انگلیسی مطالعه:

A framework for health information governance: a scoping review

 

 

 

چکیده

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقدمه:

حکمرانی اطلاعات سلامت به‌عنوان یک مفهوم نوظهور و محصول قرن بیست و یکم، با سرعت زیادی در حال گسترش است. ضرورت حکمرانی اطلاعات در صنعت بهداشت و درمان، با توجه به اهمیت اطلاعات سلامت و نیاز فعلی به مدیریت آن، آشکار است. هدف این مروری نظام‌مند، شناسایی ابعاد و اجزای حکمرانی اطلاعات سلامت برای کشف نحوه تأثیر این عوامل بر ارتقای سیستم‌ها و خدمات بهداشتی است.

روش شناسی:

PubMed، Scopus، Web of Science، ProQuest و موتور جستجوی Google Scholar از زمان شروع تا ژوئن 2024 جستجو شدند. کیفیت مطالعه روش‌شناختی با استفاده از چک لیست‌های CASP برای اسناد انتخاب شده ارزیابی شد. Endnote 20 برای انتخاب و بررسی مقالات و مدیریت منابع استفاده شد و MAXQDA 2020 برای تحلیل محتوا استفاده شد.

یافته ها:

در مجموع 37 سند، شامل 18 بررسی، 9 مطالعه کیفی و 10 مطالعه روش ترکیبی، از طریق جستجوی ادبیات شناسایی شد. بر اساس یافته‌ها، شش دسته اصلی (شامل اهداف حکمرانی اطلاعات سلامت، مزایا و کاربردها، اصول، اجزا یا عناصر، نقش‌ها و مسئولیت‌ها و فرآیندها) و 48 زیرمجموعه برای تشکیل یک چارچوب کلی واحد شامل تمام ابعاد و اجزای استخراج شده شناسایی شدند.

نتیجه گیری:

بر اساس یافته‌های این مروری نظام‌مند، حکمرانی اطلاعات سلامت باید در سیستم‌های بهداشتی کشورهای مختلف برای بهبود و دستیابی به اهداف خود، به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه و توسعه‌نیافته، به‌عنوان یک ضرورت تلقی شود. علاوه بر این، با توجه به اثرات نامطلوب بیماری کروناویروس 2019 (COVID-19) در کشورهای مختلف، توسعه و اجرای مدل‌های حکمرانی اطلاعات سلامت در سطوح سازمانی، ملی و بین‌المللی از جمله نگرانی‌های فوری است. محققان می‌توانند از یافته‌های فعلی به‌عنوان یک مدل جامع برای توسعه مدل‌های حکمرانی اطلاعات سلامت استفاده کنند. یک محدودیت احتمالی این مطالعه، دسترسی محدود ما به برخی پایگاه‌های داده است.

جهت مشاهده ودریافت مقاله کلیک کنید

  • Article_DOI : https://doi.org/10.1186/s12961-024-01193-9
  • نویسندگان : امیرحسین تکیان,سمیه غفاری هشجین,شهرام صادقی,سیروس پناهی
  • گروه خبر : کارشناس مقالات,مقاله
  • کد خبر : 277378

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه