اجرای چارچوب سندای در نظام سلامت ایران: شناسایی تسهیلکنندهها و موانع
مقاله "اجرای چارچوب سندای در نظام سلامت ایران: شناسایی تسهیلکنندهها و موانع" در مجله "علوم و مهندسی بهداشت محیط" منتشر شد.

عنوان فارسی مطالعه:
اجرای چارچوب سندای در نظام سلامت ایران: شناسایی تسهیلکنندهها و موانع
عنوان انگلیسی مطالعه:
Implementation of the Sendai framework in the health system in Iran: identification of facilitators and obstacles
چکیده مطالعه:
مقدمه:
چارچوب سندای یک استراتژی بینالمللی برای کاهش خطر بلایا است که به اولویتبندی مدیریت خطر بلایا در سیاستها، راهبردها و برنامهها کمک میکند. ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی و ویژگیهای توپوگرافی خود با مخاطرات طبیعی زیادی روبرو است. بلایای طبیعی بر سلامت جمعیت تأثیر منفی میگذارند و موجب افزایش بیماریهای جسمی و روانی، جابجایی و اختلال در شبکههای اجتماعی میشوند. این مطالعه به بررسی اجرای چارچوب سندای در نظام سلامت ایران پرداخته است.
روش مطالعه:
در این مطالعه ترکیبی، ابتدا تمامی اسناد مرتبط با مدیریت خطر بلایا در نظام سلامت ایران از طریق مرور ادبیات استخراج شد. سپس، با استفاده از مرور ادبیات و روش دلفی دو مرحلهای، موانع و تسهیلکنندههای مدیریت خطر بلایا شناسایی شدند. تحلیل پارتو و مدل استخوان ماهی نیز مورد استفاده قرار گرفتند.
یافتهها:
در مجموع ۸۵ مانع و ۳۳ تسهیلکننده شناسایی شدند که به ۱۰ گروه مختلف شامل هماهنگی، بازیگران، مداخله، نظارت و ارزیابی، پاسخگویی، نگرش، بستر، بودجه، ایده و محتوا تقسیم شدند. مهمترین موانع مربوط به گروه مداخله، بستر و نگرشها بودند. مهمترین تسهیلکنندهها شامل گروه مداخله، نظارت و ارزیابی و سپس بازیگران، محتوا و ایده بودند.
نتیجهگیری:
با وجود وجود تسهیلکنندهها برای اجرای چارچوب سندای در ایران، موانع بیشتری در این مسیر وجود دارد. این عوامل به همه جنبههای سیاست مرتبط بوده و نیاز به تغییرات فرهنگی بلندمدت و برنامهریزی آموزشی مستمر دارند.
جهت مشاهده و دریافت مقاله کلیک کنید
ارسال نظر