17 فروردین 1404
لوگو

مرکز تحقیقات عدالت در سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/04/23 - 09:56
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ارزیابی قوانین ملی بلایا و طرح‌های توسعه مدیریت ریسک بلایا مبتنی بر عدالت در ایران

این مطالعه به بررسی قوانین و برنامه‌های مدیریت بلایا در ایران می‌پردازد تا کاستی‌ها و نقاط قوت آن‌ها را شناسایی و اصلاحاتی بر اساس مفهوم عدالت اجتماعی در بلایا (SJD) پیشنهاد دهد. چارچوب SJD شامل سه اصل کلیدی است: برابری در تمام ابعاد زندگی، دسترسی به منابع و خدمات، و تأثیرات عادلانه بلایا بر جامعه. همچنین، عوامل تعیین‌کننده مانند نهادها، فرهنگ، و محیط‌زیست و تأثیرات مثبت عدالت اجتماعی بر سلامت و تاب‌آوری جوامع بررسی می‌شوند.

عنوان فارسی:

ارزیابی قوانین ملی بلایا و طرح‌های توسعه مدیریت ریسک بلایا مبتنی بر عدالت در ایران

عنوان انگلیسی:

Evaluation of national disaster laws and plans to develop justice based disaster risk management (DRM) in Iran
 
 
 
 
این مطالعه به محققان و متخصصان DRM کمک می کند تا اهمیت این موضوع را بدانند تا در تصمیم گیری مورد توجه قرار گیرند. همچنین، به سیاست گذاران در شناخت کاستی ها و نقاط قوت در قوانین بلایا کمک می کند و برنامه هایی را برای ویرایش آن برای کاهش پیامدهای قابل پیشگیری آن کمک می کند. نتیجه این مطالعه ویرایش قوانین بلایای موجود یا پیشنهاد قوانین جدید بر اساس مفهوم عدالت را تسهیل خواهد کرد. علاوه بر این، موضوع مهمی را برجسته می کند که اولین نقطه عطف برای دستیابی به عدالت در DRM است.

خلاصه روش اجرا و شیوه های تحلیل

این مطالعه شامل شش مرحله خواهد بود. ابتدا مروری تطبیقی ​​برای شناسایی نقاط ضعف و قوت در قوانین و برنامه‌های بلایا و مقایسه آن با چارچوب مفهومی عدالت اجتماعی در بلایا (SJD) که توسط دکتر لارا حمدانیه برای پایان‌نامه دکترای وی تهیه شده است، انجام می‌شود. چارچوب مفهومی دوم از ویژگی های SJD، عوامل تعیین کننده و تأثیرات آن تشکیل شده است. ویژگی های SJD عبارت بودند از: الف) برابری در همه حوزه ها (اقتصادی، فیزیکی، زیست محیطی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی)، دسترسی به منابع/خدمات/زیرساخت ها، و رفع موانع. ب) برابری در فرصت ها بر اساس نیازهای مردم. و ج) برابری در اثرات بلایا. عوامل تعیین کننده شش مورد بودند: نهادی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، فیزیکی و محیطی. تأثیرات دستیابی به SJD بر جوامع عبارت بودند از: سلامت، سرمایه اجتماعی و جوامع تاب آور. ثانیاً، با کارشناسانی از زمینه‌های مختلف مصاحبه‌هایی انجام می‌شود تا توصیه‌هایی برای اصلاح یا ویرایش قوانین و برنامه‌هایی برای عدالت‌محور بودن بیشتر ارائه شود. سوم، پانل کارشناسی برای نشان دادن نتایج گام قبلی و توسعه طرح مدیریت ریسک بلایا مبتنی بر عدالت اولیه برگزار خواهد شد. چهارم، کارگاهی با حضور ۳۰ کارشناس برای تایید و تایید نتایج طرح مدیریت ریسک بلایا مبتنی بر عدالت اولیه برگزار خواهد شد. پنجم، برای رسیدن به اجماع برای اعتبار سنجی طرح، از روش دلفی استفاده خواهد شد. در گام ششم و پایانی، کارگاه دوم به منظور ارائه، انتشار و ترجمه نهایی طرح مدیریت ریسک بلایا مبتنی بر عدالت برگزار خواهد شد.
  • کد خبر : 285808

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه